Forbrent drapsoffer i Oppland identifisert

Mannen som ble funnet drept og delvis forkullet i Søndre Land i Oppland, bodde i nabokommunen Nordre Land, ifølge politiet.

Det dreier seg om en mann som var bosatt i Nordre Land, opplyser Innlandet politidistrikt tirsdag formiddag. Politiet jobber med å orientere mannens pårørende og vil derfor ikke gå ut med flere opplysninger om ham.

Det var avhør og informasjon til politiet gjennom mandagen som ga etterforskerne en pekepinn om hvem mannen kunne være. Identifiseringsarbeidet til Kripos og Folkehelseinstituttet bekreftet identiteten hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forbrent og oppstykket

Liket ble funnet søndag, kraftig forbrent, delvis forkullet og muligens oppstykket ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland, av et par som var på biltur i området. Både obduksjonen og de innledende kriminaltekniske undersøkelsene fikk politiet rask til å fastslå at mannen mest sannsynlig var drept.

– På bakgrunn av funn som Kripos har gjort på stedet der den døde ble funnet, er det konkludert med at det er begått et drap, sa politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Undersøker boligen

Etterforskningen fortsetter med full styrke tirsdag, blant annet med kriminalteknisk gjennomgang av leiligheten til mannen på Dokka i Nordre Land.

Ifølge VG rykket krimteknikere inn i leiligheten allerede natt til tirsdag. De fortsetter sitt arbeid på adressen på utover tirsdagen. En politihund søkte dessuten gjennom området rundt leiligheten tirsdag morgen.

Etterforskerne fortsetter også arbeidet med rundspørring, gjennomgang av tips og avhør av personer politiet mener kan tilføre informasjon til etterforskningen. (©NTB) (©NTB)