En gruppe flyktninger venter p
...
En gruppe flyktninger venter på å få krysse grensen fra Serbia til Kroatia nær landsbyen Strosinci lørdag. I løpet av dagen krysset nesten 10.000 Kroatias grenser. Foto: Antonio Bronic / Reuters / NTB scanpix
Flyktningrekord i Kroatia
Del
Kroatia registrerte ankomsten av nesten 10.000 migranter og flyktninger lørdag, noe som er det høyeste antallet som er kommet på en dag.

Det opplyser landets innenriksdepartement.

Siden migrantene først begynte å bruke Kroatia som transittland inn mot Vest- og Nord-Europa for ti dager siden, har rundt 65.000 mennesker krysset landets grenser.

LES: Første stopp på veien til resten av livet

Nesten alle flyktningene og migrantene ble brakt til grensen mot Ungarn, der mediene i landet opplyser at de fraktes videre til Østerrike med hjelp fra ungarske myndigheter.

Ankomstrekorden settes samtidig som Ungarn melder at landet midlertidig stanser byggingen av et planlagt grensegjerde mot Slovenia. Årsaken er reglene i Schengen-området, som både Ungarn og Slovenia er en del av.

Den ungarske regjeringen har bygget eller planlegger å bygge grensegjerder mot Serbia, Kroatia, Slovenia og Romania for å holde det store antallet migranter og asylsøkere ute.

kroatia-flyktning-rekord,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,Flyktninger og asylsøkere,europa,kroatia,serbia,ungarn,flyktninger,flyktningkrisen,migranter,immigranter,rekord,nord-europa,østerrike,Slovenia,schengen,romania