Store nedbørsmengder fører til
...
Store nedbørsmengder fører til flomvarsel på oransje nivå i Agder-fylkene, Telemark og sørlige deler av Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Flomvarselet i Sør-Norge oppjustert
Del
Flomvarselet for Agder og Telemark er oppjustert fra gult til oransje nivå. Varselet inkluderer også sørlige deler av Rogaland.

Fredag sendte Yr ut et obs-varsel for Agder-fylkene og Telemark der det varsles opptil 200 millimeter nedbør over tre døgn enkelte steder. Ifølge nettstedet vil et stort lavtrykk fra vest føre med seg store mengder nedbør i Sør-Norge i helgen.

De store nedbørsmengdene vil føre til stigende vannføring i vassdragene, og Norges vassdrags- og energidirektorat oppjusterer dermed flomvarselet til oransje nivå. Oransje nivå er det nest høyeste varslingsnivået, og det innebærer at det kan oppstå alvorlige skader.

I noen tilfeller vil reguleringer virke flomdempende, og varselet vil derfor nødvendigvis ikke gjelde i alle regulerte vassdrag.

Det vil blåse sterk vind på Vestlandet i helgen.

 

flomvarsel-sørnorge-obs,innenriks,nyheter,Ulykker og naturkatastrofer,flom,norge,aust-agder,vest-agder,telemark,rogaland,Riksnyheter,flomvarsel