Rundt 50 franske soldater deltok i aksjonen i Saint-Denis onsdag morgen. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix

Flere drept i stor antiterroraksjon nord for Paris

Minst to personer, inkludert en kvinne som sprengte seg selv i lufta, er døde etter politiaksjonen i Saint-Denis nord for Paris, opplyser politikilder til AFP.

Det er foreløpig ikke kjent hvem de to døde er, men flere medier melder at de terrormistenkte Salah Abdeslam og Abdelhamid Abaaoud, samt en niende angriper fra fredagens terrorangrep i Paris, befant seg inne i leiligheten.

TV-kanalen iTele melder at «to eller tre» terrormistenkte er drept i aksjonen, hvor politiet var involvert i skuddveksling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skytingen begynte rundt klokken 4.30. Rundt klokken 8 siterte franske medier justisminister Christiane Taubira på at aksjonen var i ferd med å avsluttes, mens fransk politi skriver på Twitter at aksjonen fortsatt pågår.

To personer er pågrepet, ifølge politiet, mens minst tre politimenn ble skadd i aksjonen, melder AFP. Flere andre medier melder imidlertid at tre personer er pågrepet.

Planla angrepet

Etterforskere tror 27-årige Abaaoud sto bak planleggingen av fredagens blodige angrep i Paris, der 129 mennesker ble drept.

I tillegg til Abaaoud var opptil fem andre tungt væpnede personer leiligheten, opplyser en polititjenestemann til AP. Flere eksplosjoner har blitt hørt på stedet.

Minst 50 soldater ble sendt til Saint-Denis i forbindelse med aksjonen. Soldatene ble utplassert langs hovedgaten nær leiligheten der aksjonen foregikk.

Saint-Denis er forstaden som huser fotballarenaen Stade de France, ett av målene for terrorangrepene fredag.

Politiet uttalte tirsdag at de tror to gjerningsmenn har overlevd terrorangrepene og er på frifot. Sju gjerningsmenn ble drept under aksjonen fredag kveld.

Langt verre

– Dersom det stemmer at Abaaoud var i Frankrike, er dette langt verre enn en sikkerhetsglipp. Han er den mest kjente fransktalende jihadisten, sier RFI-journalist David Thomson ifølge France Info.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Thomson har blant annet har vært radiokanalen RFIs midtøstenkorrespondent og har skrevet boken «Franske jihadister».

Justisminister Christiane Taubira ønsker ikke å svare på Europe 1s spørsmål om hvordan Abaaoud kan ha skjult seg for myndighetene i Paris, all den tid han var etterlyst.

– Det er et spørsmål vi må komme tilbake til. Det er en permanent beredskap på plass, spørsmålet er hvordan vi kan gjør den enda mer effektiv i framtiden, sier Taubira.

Les også
Islamsk Råd anmelder trusselbrev
Les også
Er det lov å kalle jøder for «Satans barn»?Hatkrimparagrafen
Les også
Anonymous hevder å ha stengt 5.500 IS-tilknyttede Twitter-kontoer
Les også
Jøder i Paris: – Vi må kjempe og holde utJøder i Frankrike
Les også
10.500 antatt radikaliserte i Frankrike