Jyllands-Postens redaktør Flemming Rose sier han slutter i avisen. Her fra da han i september fikk tildelt Fritt Ords Honnør-pris i september i år. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flemming Rose slutter i Jyllands-Posten

Flemming Rose, kjent for å ha trykket Muhammed-karikaturer i den danske avisen Jyllands-Posten, sier han nå slutter i avisen.

Rose, mangeårig utenriksredaktør i Jyllands-Posten, sier til sin egen avis at han slutter fordi han ønsker å vie mer tid til å skrive bøker og delta i den offentlige debatten.

– Det økende mangfoldet i Europa har satt friheten under press, og det er mitt inntrykk at dette kommer til å dominere den europeiske dagsordenen de neste tiårene. Det vil jeg gjerne bruke flere krefter på, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rose har jobbet i Jyllands-Posten i 16 år, og har vært utenriksredaktør siden 2010. Han var kulturredaktør da avisen i september 2005 trykket flere karikaturtegninger av profeten Muhammed.

Tegningene og Roses kommentar « Muhammeds ansikt», som ble trykket sammen med tegningene, vakte voldsomt raseri blant muslimer over hele verden.

Les også:

Les også
Toppsjefen i Vårt Land slutter
Les også
Ytringsfriheten er alle andre friheters mor
Les også
Toleranse og frihet
Les også
Nett-TV: Se utdelingen av Fritt Ords Honnør
Les også
Ytringsfrihetens kår fortsatt under pressFritt Ords honnør
Les også
Takketale til Fritt OrdKarikaturstriden