Fire barn ble drept på Gaza-strand - IDF henlegger saken

Den israelske hæren henlegger saken etter å ha etterforsket et angrep der fire barn ble drept på en strand i Gaza i fjor sommer.

– Saken er avsluttet etter at etterforskningen er fullført, opplyser den israelske hæren. Også to andre saker der palestinere ble drept i angrep er lagt til side, men hæren etterforsker videre i en sak der et kaféangrep førte til at ni personer døde.

Angrepene skjedde under den 50 dager lange konflikten i fjor sommer. Hamas skjøt mengder av raketter mot Israel, og Israel iverksatte en bakkeinvasjon og luftangrep mot Hamas-mål på den tett befolkede Gazastripen. Et stort antall palestinske sivile ble drept i angrepene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De fire barna som ble drept på en strand i Gaza, var Ahed Atef Bakr (10), Zakaria Ahed Bakr (10), Mohamed Ramez Bakr (9) og Ismail Mohamed Bakr (11). Hendelsen ble sett av journalister på et hotell i nærheten.

Angrepet er blant dem palestinske myndigheter trolig vil forsøke å bringe inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

Den israelske hæren gir på sin side uttrykk for at de mener deres egen etterforskning er tilstrekkelig til å hindre at ICC tar saken.

Les også
Drar parallell til Israel-innlegg av Gro Wenske
Les også
Rakett fra Gaza landet i GazaIsrael-korrespondenten
Les også
Hør Israel-korrespondentens ferske podcastIsrael-korrespondenten
Les også
Milliarder å tjene på israelsk-palestinsk fredRapport
Les også
Mandela-venn: – Israel er ingen apartheid-statApartheid