Aktor Per Niklas Hafsmoe på vei til rettssalen i Oslo tingrett der de to mennene som mandag ble pågrepet og siktet etter terrorparagrafen, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fengslingsmøter for terrorsiktede

De to mennene som mandag ble pågrepet og siktet etter terrorparagrafen, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

Fengslingsmøtet for den førstes del begynte 13, mens det andre startet klokken 14, får NTB opplyst hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Begge er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d, som dreier seg om å danne, delta i, rekruttere medlemmer til eller yte økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fengslingsmøtene går trolig for lukkede dører.

– Vi vil be om lukkede dører. Det pleier vi å få ja til i slike saker, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

De to er fra Østlandet og er etter det NTB erfarer hjemvendte Syria-farere.

– Det er to personer som er pågrepet, én i 20-årene og én i 40-årene, sier Siv Alsén i Politiets sikkerhetstjeneste.

Alsén sier PST fikk bistand fra forskjellige politidistrikter i pågripelsen. Ifølge VG skal det ha vært Oslo politidistrikt og Østfold politidistrikt som bisto. PST kan foreløpig ikke si om det er noen relasjon mellom de to. VG skriver at mannen i 40-årene skal være faren til en 24-åring som allerede er tiltalt for å ha vært med på terrorplanlegging og støtte til Den islamske staten (IS). Sønnen tilhørte ifølge avisen et miljø i Fredrikstad der flere unge menn har reist til Syria.

Les også
Hard kritikk mot PST etter Rolfsen-razzia
Les også
Jussekspert reagerer på razzia
Les også
Rolfsen: – PST beslagla filer av terrorsiktet 18-åring
Les også
Spent etter drap på hjemvendt fremmedkriger i København
Les også
– Danmark har ikke lært av norske terrorfeil
Les også
Advarer mot ensidig fokus på islamister