Kampene i Aden har rast de siste dagene, etter at styrker lojale mot presidenten forrige uke startet en motoffensiv mot Houthi-opprørere. Bildet viser oljelagre i brann i Aden i slutten av juni. Foto: Stringer/Reuters/NTB scanpix

FN-skip med nødhjelp har ankommet Aden

Et FN-skip med sårt tiltrengt nødhjelp har lagt til kai i den jemenittiske havnebyen Aden, der det de siste månedene har vært harde kamper.

Kampene i Aden mellom regjeringslojale styrker og Houthi-opprørere har gått hardt utover sivile i byen, og senest søndag ble rundt 40 sivile drept og 100 såret.

SYNSPUNKT: En ny sjanse i Addis

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skipet som ankom tirsdag, seiler under FNs flagg, og er det første av sitt slag som ankommer Aden siden kampene brøt ut der for rundt fire måneder siden.

I alt 3.000 tonn matvarer fra FNs matvareprogram (WFP) var med på skipet, nok til 180.000 mennesker i én måned.

– Dette er det første WFP-chartrede skipet som har lagt til kai i havnebyen siden konflikten brøt ut i mars. Vi har flere skip som venter på å dra til Aden med mer mat og drivstoff, sier WFP-talsmann Peter Smerdon.

Kampene i Aden har rast de siste dagene, etter at styrker lojale mot presidenten forrige uke startet en motoffensiv mot de Iran-støttede Houthi-opprørerne for å ta tilbake havnebyen.

Saudi-Arabia og andre araberstater har bombet Houthi-opprørerne regelmessig siden 26. mars i håp om å kunne gjeninnsette president Abd-Rabbu Mansour Hadi, en gammel saudi-alliert som nå har søkt tilflukt i Riyadh.

Les også
Forsoning i Midtøsten og hjemmeVisjon
Les også
Roser i bomberegn
Les også
Iran-avtalen oversendt til Kongressen
Les også
Bomber mot Hamas og Islamsk jihad i Gaza
Les også
Carter diskuterte Iran-avtalen med Netanyahu