Kampene i Aden har rast de sis
...
Kampene i Aden har rast de siste dagene, etter at styrker lojale mot presidenten forrige uke startet en motoffensiv mot Houthi-opprørere. Bildet viser oljelagre i brann i Aden i slutten av juni. Foto: Stringer/Reuters/NTB scanpix
FN-skip med nødhjelp har ankommet Aden
Del
Et FN-skip med sårt tiltrengt nødhjelp har lagt til kai i den jemenittiske havnebyen Aden, der det de siste månedene har vært harde kamper.

Kampene i Aden mellom regjeringslojale styrker og Houthi-opprørere har gått hardt utover sivile i byen, og senest søndag ble rundt 40 sivile drept og 100 såret.

SYNSPUNKT: En ny sjanse i Addis

Skipet som ankom tirsdag, seiler under FN s flagg, og er det første av sitt slag som ankommer Aden siden kampene brøt ut der for rundt fire måneder siden.

I alt 3.000 tonn matvarer fra FNs matvareprogram (WFP) var med på skipet, nok til 180.000 mennesker i én måned.

– Dette er det første WFP-chartrede skipet som har lagt til kai i havnebyen siden konflikten brøt ut i mars. Vi har flere skip som venter på å dra til Aden med mer mat og drivstoff, sier WFP-talsmann Peter Smerdon.

Kampene i Aden har rast de siste dagene, etter at styrker lojale mot presidenten forrige uke startet en motoffensiv mot de Iran-støttede Houthi-opprørerne for å ta tilbake havnebyen.

Saudi-Arabia og andre araberstater har bombet Houthi-opprørerne regelmessig siden 26. mars i håp om å kunne gjeninnsette president Abd-Rabbu Mansour Hadi, en gammel saudi-alliert som nå har søkt tilflukt i Riyadh.

nodhjelp-jemen,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,jemen