FNs nødhjelpssjef fordømmer de
...
FNs nødhjelpssjef fordømmer det han kaller vilkårlige angrep fra begge sider i krigen i Syria, deriblant regimets luftangrep her i Douma utenfor Damaskus, hvor over 100 mennesker skal ha blitt drept. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix
FN når ikke fram med nødhjelp til 420.000 syrere
Del
FN har ikke siden juni klart å levere noe humanitær hjelp til 420.000 mennesker som bor i beleirede områder i Syria.

Situasjonen i landet blir stadig verre, sa FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien til FNs sikkerhetsråd torsdag.

De menneskelige lidelsene øker for de mange hundre tusen som er under beleiring. Av ytterligere 4,6 millioner syrere som bor i områder med svært vanskelig tilgang, har bare 12 prosent fått mathjelp de siste månedene.

250.000 mennesker er drept, og 1 million syrere er blitt såret siden konflikten brøt ut i 2011. Rundt 7,6 millioner mennesker er internt fordrevet – blant dem er 1 million drevet på flukt bare i år, framholdt O'Brien.

Over 4 millioner syrere har flyktet fra hjemlandet.

– Det er mulig at vi alle lever på lånt tid. Jeg er sint, fordi det internasjonale samfunnet verken får lov til eller er i stand til å gjøre mer for å beskytte syrere som mer enn noen gang trenger vår urokkelige støtte, sa O'Brien til Sikkerhetsrådet.

syria-nødhjelp-fn,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,Flyktninger og asylsøkere,midtøsten,syria,fn,beleiring,flyktninger,nødhjelp,syrere,stephen o´brien,fns sikkerhetsråd