Syriske flyktninger fra grensebyen Tel Abyad på vei til å krysse grensen til Tyrkia. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

FN: Over 23.000 har flyktet fra Syria til Tyrkia

Flere enn 23.000 flyktninger har krysset grensen inn til Tyrkia etter å ha flyktet fra kampene nord i Syria, opplyser FN.

– De fleste av dem som nettopp har ankommet, er syrere som har flyktet fra kamper mellom rivaliserende militærstyrker i og rundt grensebyen Tel Abyad, opplyser talsperson William Spindler i FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Les: IS tvang ham til å tråkke på korset

Artikkelen fortsetter under annonsen.

70 prosent kvinner og barn

Blant flyktningene er over 2.183 irakere fra byene Mosul, Ramadi og Fallujah, sier han videre. Rundt 70 prosent er kvinner og barn.

– UNHCR-personell sier de fleste flyktningene er utslitt og ankommer med bare noen få eiendeler. Noen har gått til fots i dagevis, sier Spindler.

Den kurdiske militsen YPG i Syria sa mandag at de med hjelp av den USA-ledede koalisjonens luftangrep har tatt tilbake den strategisk viktige grensebyen fra ekstremistgruppen IS.

Les: USA har brukt 21 milliarder på krigen mot IS

1.7 millioner syriske flyktninger

Kurdernes offensiv mot Tel Abyad, som ligger ved Syrias grense til Tyrkia, startet 4. juni. Kampene i området har ifølge FN altså tvunget over 23.000 mennesker på flukt over grensen til Tyrkia.

– Tyrkia huser nå over 1,7 millioner registrerte syriske flyktninger, mer enn noe annet land i verden, sier Spindler.

Les også
IS tvang ham til å tråkke på korsetKhabur, Syria
Les også
Her leier de gjerne ut til flyktningerBosetting
Les også
NTB omtaler ikke IS som terrorgruppeNTB
Les også
Ny strid om flyktninger på Stortinget til høsten