Enighet om avtale om Syria-flyktninger

Partiene som har forhandlet om Syria-flyktninger, er blitt enige om en avtale. Resultatet av avtalen blir kjent senere onsdag.

Opprinnelig var det flertall på Stortinget for å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste to årene, noe regjeringspartiene har motsatt seg. I et forsøk på å få til et bredt politisk forlik har opposisjonspartiene derfor åpnet for å forhandle om så vel antallet flyktninger som tidsplanen for øvrig.

Flere medier meldte onsdag formiddag at partiene nærmet seg en enighet om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger over tre år. Enigheten skal nå behandles i partigruppene før den presenteres i ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyktningene skal tas imot i år og de to neste årene, melder VG. Kvoten skal økes fra 1.500 til 2.000 flyktninger i år. I tillegg skal det tas imot i alt 6.000 ekstra flyktninger fra Syria i 2016 og 2017.

Kommunene vil få økt tilskudd til hver flyktning, ifølge avisas opplysninger. I tillegg skal Norge bruke om lag 200 millioner kroner ekstra på hjelp i nærområdene.

Samtlige partier utenom Frp møttes til et siste møte om Syria-flyktningene klokken 11 onsdag formiddag, men like etter møtestart trakk SV seg fra forhandlingene. Begrunnelsen var både antallet kvoteflyktninger og størrelsen på den humanitære bistanden partiene var i ferd med å bli enige om. (©NTB)

Les også
Skei Grande er klar til å gå inn i regjering
Les også
Valgforsker: Sandberg ikke lett å bli klok på
Les også
Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål
Les også
Løsning om Syria-flyktninger kan være klar til uken
Les også
Frp bryter Syria-forhandlinger