En mann i 30-årene er pågrepet etter angrepet på fabrikken i byen Saint-Quentin-Fallavier, rundt 30 kilometer sørøst for Lyon. En person er funnet halshogget. Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters / NTB scanpix

En pågrepet etter islamistangrep på fabrikk i Frankrike

En person er pågrepet etter et angrep på en gassfabrikk øst i Frankrike. Hodet til en drept person skal ha blitt funnet spiddet på gjerdet til inngangen.

Det skriver avisa Le Dauphiné. Hodet til den drepte var dekket med arabisk skrift, sier en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Kroppen til den halshuggede personen skal ha blitt funnet flere meter fra hodet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En mann i 30-årene er pågrepet, og myndighetene etterforsker om han hadde en medhjelper. Den pågrepne skal ha vært kjent for den franske etterretningstjenesten DGSI, ifølge Le Dauphiné.

Den pågrepne nekter å snakke med politiet og å oppgi sin identitet, skriver avisen Le Monde.

En rekke krimteknikere og rettsmedisinere er kommet til fabrikken som ligger i byen Saint-Quentin-Fallavier, rundt 30 kilometer sørøst for Lyon.

– IS-tilhørighet

– To personer kjørte med vilje inn i gassbeholdere for å trigge en eksplosjon, sier en politikilde til Le Dauphiné.

En kilde i rettsvesenet sier til nyhetsbyrået AFP at politiet etterforsker om den drepte personen ble drept ved fabrikken eller fraktet til stedet.

Fredag morgen skal det ha blitt lett eter en mann i et kjøretøy som gjentatte ganger kom og forsvant igjen fra området foran fabrikken, ifølge Le Dauphiné.

Mannen som er pågrepet, skal ha sagt at han har tilhørighet til ekstremistgruppen IS. Han bar ifølge franske medier på et islamistflagg.

Fabrikken som ble rammet av angrepet i 10-tiden fredag, er del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien. Rundt 40 arbeidere er evakuert fra fabrikken etter angrepet, ifølge Le Monde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forhøyet sikkerhetsnivå

Frankrikes president François Hollande reiser hjem fra EU-toppmøtet i Brussel på grunn av angrepet i Saint-Quentin-Fallavier, melder AFP.

Statsminister Manuel Valls har beordret forhøyet sikkerhetsnivå i hele regionen Rhône-Alpes etter angrepet. Det franske forsvarsrådet har innkalt til møte i Elysee-palasset klokken 15, ifølge Le Dauphiné. Angrepet etterforskes av antiterrorpolitiet som et terrorangrep.

Innenriksminister Bernard Cazeneuve vil umiddelbart reise til stedet, melder fransk presse. Han er ventet å ankomme området i 12-tiden.

Angrepet kommer mindre enn seks måneder etter terrorangrepene i og rundt Paris hvor 17 mennesker ble drept i januar. Disse angrepene startet med en skytemassakre i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

Fabrikkanlegget del av amerikansk konsern

Fabrikken som ble angrepet er del av det multinasjonale selskapet Air Products, som blant annet selger gass og kjemikalier til industrien.

Selskapet har anlegg og virksomhet i en mer enn 50 land verden over.Hovedkvarteret ligger i Pennsylvania i USA.

Air Products ble etablert i 1940 og har flere enn 20.000 ansatte. Selskapet har i flere tiår samarbeidet tett med NASA og har blant annet forsynt det amerikanske romprogrammet med flytende hydrogen til romferjer.

Anlegget som ble rammet fredag, ligger i Saint-Quentin-Fallavier utenfor Lyon i Frankrike. Air Products omsatte for 10 milliarder dollar i 2013.

NTB