Ekman: - Forblir lekmann

En katolsk blogger hevder at Ulf Ekman har søkt om å bli prest i Den katolske kirke. – Spekulasjoner, svarer Ekman selv.

Påstanden er publisert i en av Sveriges største kristne blogger, Aletheia. Bloggeren Torgny Nilsson hevder at flere betydningsfulle personer i Den katolske kirke uavhengig av hverandre har gitt opplysninger om at Ulf Ekman ønsker å bli prest. Hans ønske skal nå være til vurdering i Kirken.

Nilsson har selv vært medlem av Livets Ord, men forlot menigheten i 2005 og ble katolikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Riktignok erkjenner bloggeren at det ikke foreligger noen bekreftelse fra Ekman selv eller Den katolske kirke.

Men han hevder at spørsmålet har kommet opp, og at dette har skapt kraftige reaksjoner internt i stiftet. Ekmans ønske skal nå ligge i hendene til biskopen, mener Nilsson.

Motivet for Ekman er, ifølge bloggeren, at den tidligere Livets Ord-pastoren nå ønsker en internasjonal karriere i Den katolske kirke.

– Et prestembede vil gi ham økt tyngde og lettere tilgang til internasjonale sammenkomster, konferanser og seminarer, skriver Nilsson.

Posten er delt over 150 ganger på Facebook.

– Dementerer

Ulf Ekman er glad for at Dagen tar kontakt med ham direkte, og har dette å si om ryktene:

– Spekulasjoner uten grunn i virkeligheten florerer nå om at jeg planlegger å prestevies i Den katolske kirke. Jeg dementerer dette. Slike planer fins ikke, skriver Ekman i en epost.

Han fortsetter med å slå fast at han har det bra der han er.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg trives meget bra som lekmann, skriver Ekman.

Nilsson, som selv er katolikk, sier i en melding til Dagen at han har snakket med troverdige kilder som sier at Ekman har ytret dette ønsket.

– Jeg står for det jeg har skrevet, og holder fast ved at det er korrekt, skriver Nilsson.

I høst ga Ulf og hans kone Birgitta ut boken «Den stora upptäckten - Vår väg till Katolska kyrkan». Samtidig laget SVT dokumentaren «Tack gode Gud for pengarna» hvor Ulf Ekman ble mistenkeliggjort for å ha utnyttet menigheten økonomisk.