EgyptAir-fly forsvunnet fra radaren

Et passasjerfly med 66 personer om bord forsvant fra radaren på vei fra Paris til Kairo natt til torsdag, opplyser flyselskapet EgyptAir på Twitter.

Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris klokka 23.09 onsdag kveld.

Det forsvant fra radaren utenfor kysten av Egypt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Flyet hadde en høyde på 37.000 fot og forsvant da det var kommet 16 kilometer inn i egyptisk luftrom. EgyptAir har kontaktet de aktuelle myndigheter, og undersøkelser er i gang gjennom redningsteam, skriver EgyptAir på sin offisielle Twitter-konto.

Forsvant over Middelhavet

IfølgeFlightradar24 var flyet av typen Airbus A320-232 og ble levert til selskapet i 2003. På karttjenesten til flynettstedet er flyets siste registrerte posisjon over Middelhavet utenfor Egypt. Vanligvis tar flyturen til Kairo fire timer.

De første meldingene gikk ut på at det var 69 personer om bord inkludert en besetning på 10, men det totale tallet ble senere nedjustert til 66 personer.

Franske luftfartsmyndigheter og flyplassadministrasjonen i Paris ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

– Svært uvanlig

Den danske flyeksperten Hans Christian Stigaard, som er tidligere trafikksjef ved Københavns lufthavn, sier at det er svært uvanlig at et fly forulykker så høyt over bakken som 37.000 fot.

– Når et fly forsvinner fra radaren, betyr det som hovedregel at det er falt ned. Men det er rett og slett for tidlig å si noe om årsaken, sier han.

I mars tvang en mann med falskt bombebelte et EgyptAir-fly til å lande på Kypros. Han overga seg etter seks timer på flyplassen, og situasjonen endte uten skadde.

I oktober i fjor omkom alle de 224 personene om bord da et russisk charterfly styrtet på Sinaihalvøya som følge av en bombe. Flyet skulle til St. Petersburg i Russland fra feriestedet Sharm el-Sheikh i Egypt.