Kommunal- og moderniseringsmin
...
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sparker i gang regjeringens toårige program for økt digital deltakelse og kompetanse i Drammen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Digitalt klasseskille bekymrer regjeringen
Del
Regjeringen vil øke internettbruken blant eldre, fattige og innvandrere. Onsdag går startskuddet for et toårig program som skal sørge for økt digital kompetanse i befolkningen.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) markerer oppstarten for regjeringens program i Drammensbiblioteket i Drammen onsdag formiddag.

En rekke aktører skal bidra til å gi målgruppene grunnleggende opplæring i bruk av internett. De skal også lære å bruke internettjenestene på en sikker måte og få kunnskap om bruk av offentlige tjenester på nett.

Tiltak for IKT-opplæring i offentlige, frivillige og private virksomheter som allerede er satt i verk, skal nå koordineres gjennom regjeringens toårige program.

Blant annet gjennomfører Telenor 500 gratis kurs i bruk av smarttelefon og nettbrett rundt om i landet, mens Seniornett Norge gir kursing til eldre. Røde Kors, Microsoft og nettverket Likestilling, Inkludering og Nettverk retter arbeidet sitt mot innvandrerkvinner.

I forbindelse med programmet opprettes nettstedet digidel.no, hvor læringsopplegg vil bli delt.

Det vil også bli arrangert tre regionale samarbeidskonferanser, hvorav den første finner sted til høsten, mens de to andre arrangeres neste år.