Aps Anniken Huitfeldt var blan
...
Aps Anniken Huitfeldt var blant dem som møtte representanter for Det muslimske brorskap i Oslo denne uka. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Det muslimske brorskap besøkte Norge
Del
To av Det muslimske brorskaps representanter var denne uken på besøk i Norge, men forsøket på å hente støtte mislyktes.

VG skriver søndag at delegasjonen fra det egyptiske eksilparlamentet som har sin base i Tyrkia, blant andre møtte representanter for Utenrikskomiteen i Stortinget , to saksbehandlere fra Utenriksdepartementet og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

LES: Bondevik advarer mot returavtale med Eritrea

Hjemme i Egypt er flere ledere i Brorskapet den siste tiden blitt dømt til døden, blant dem den tidligere presidenten Mohamed Mursi . I kjølvannet av dødsdommene har ytterliggående islamistgrupper i Egypt tatt til orde for drap på dommere.

Besøket i Norge er blant annet omtalt på Facebook-siden til Brorskapets politiske fløy – Frihets- og rettferdighetspartiet. Det er også omtalt på islamistenes hjemmeside og i enkelte arabiskspråklige aviser.

TYRKIA: Uro i hele Midtøsten om Mursi henrettes

Ifølge VG kan det her virke som at bevegelsen, som er terrorstemplet i hjemlandet, fikk norsk støtte, men det stemmer ikke.

– Det er ikke slik at vi kom med noen støtteerklæring til Det muslimske brorskap , men vi påpekte at det demokratiske underskuddet i egyptisk politikk ble tatt opp med den egyptiske utenriksministeren da han besøkte Norge tidligere i år, sier Marit Nybakk (Ap) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

– Vi påpekte menneskerettighetsbrudd både under den sittende regjeringen, samt det vi mener var brudd da Brorskapet styrte, sier komitéleder Anniken Huitfeldt (Ap).

muslimske-brorskap-besøk,innenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,egypt,norge,Riksnyheter,oslo