Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Berit Roald / NTB SCANPIX
Dømt til seks måneders fengsel for hundedrap
Del
29-åringen som var tiltalt for å ha bundet en hund fast i et betonglokk og kastet den i vannet fra en bro, er i Moss tingrett dømt til seks måneders fengsel.

Mannen er også fradømt retten til å ha hund eller andre husdyr i ti år, melder NRK. Dommen er mildere enn aktors påstand, som lød på ett års fengsel, men betydelig strengere enn det som har vært vanlig i saker om dyremishandling.

Mannen erkjente å ha tatt livet av hunden Lucas, og sier han gjorde det for å spare penger etter at han kom fram til at Lucas burde avlives.

– Ikke akseptabelt

– Jeg valgte å ta saken i egne hender. For simpel vinnings skyld, ikke av sadistiske eller nytelsesmessige formål, forklarte mannen i retten. Forsvarer Even Rønvik ba om at mannen skulle få slippe fengsel og i stedet bli dømt til samfunnsstraff.

29-åringen sa i retten at han trodde drukning var en human måte å gjøre det på. Retten viser på sin side til at det amerikanske veterinærforbundet anser drukning som «inhumant og en ikke akseptabel avlivingsmåte».

I dommen står det også at det å binde Lucas til et betongrør og kaste ham i vannet fra seks meters høyde, er å anse som voldsutøvelse mot hunden.

– Styrker rettsvernet

Dyrevernalliansen hadde gjerne sett at straffen ble lenger enn det Moss tingrett kom fram til, men sier dommen likevel gir håp og kaller den «en enorm seier for dyrs rettsvern».

– Vi mener dette er for lavt for handlingens grovhet, men det er likevel en markant økning i forhold til det vanlige straffenivået, som er på rundt seks uker i slike saker, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen til NTB.

Kleveland sier alliansen vil ta utgangspunkt i mandagens dom i sitt videre arbeid for ytterligere økning av straffenivået.

dom,fengsel,hundedrap,NTB-HAST-moss-hundedrap-dom,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,Planter og dyr,norge,Riksnyheter,østfold