Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) ønsker USAs forsvarsminister Ashton Carter velkommen under et besøk i Jerusalem tirsdag. Foto: Menahem Kahana / Reuters / NTB scanpix

Carter diskuterte Iran-avtalen med Netanyahu

USAs forsvarsminister Ashton Carter møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å prøve å dempe spenningene som følge av atomavtalen mellom Iran og stormaktene.

I Jerusalem tirsdag hilste de to på hverandre før de gikk inn til møtet, som varte i nærmere to timer. Ingen av dem kommenterte spenningene rundt atomavtalen, som Netanyahu har rettet skarp kritikk mot.

Forsvarsminister Carter er på en rundreise i Midtøsten for å prøve å betrygge USAs allierte i regionen som er bekymret over avtalen. Avtalen hindrer Iran i å utvikle atomvåpen i bytte mot at sanksjonene mot landet oppheves.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Ramsalt kritikk av FN-rapport

Mandag møtte Carter Israels forsvarsminister Moshe Yaalon og signaliserte da at USA er klar til å styrke det militære samarbeidet med Israel.

Iran anklages for å støtte militante grupper i Midtøsten, blant annet Israels fiender som den libanesiske gruppen Hizbollah og palestinske Hamas.

Israel mener at opphevelsen av sanksjonene mot Teheran vil føre til at Iran kan øke støtten til slike grupper.

Etter besøket til Israel, som avsluttes tirsdag, skal Carter til Jordan og Saudi-Arabia, som også er kritiske til atomavtalen.

Les også
Netanyahu etterforskes for økonomisk snusk
Les også
Bomber mot Hamas og Islamsk jihad i Gaza
Les også
Forsoning i Midtøsten og hjemmeVisjon
Les også
Iran-avtalen oversendt til Kongressen
Les også
Messiansk misjonskafé måtte stenge