TAPTE MENNESKELIV: Bildet viser Boko Harams angrep på byen Gubio i delstaten Borno, nordøst i Nigeria 26. mai i år. Nå mistenkes terrororganisasjonen å stå bak en moskébombe i samme område som tok livet av minst 18 personer i dag, 30. mai. Foto: AFP/NTB Scanpix

Blodig moskéangrep i Nigeria

Minst 18 mennesker døde i bombeangrepet mot en moské i byen Maiduguri i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge sykehuskilder.

– Jeg gikk mot moskeen da en bombe gikk av på innsiden, forteller innbyggeren Ibrahim Mohamed til nyhetsbyrået Reuters sent lørdag ettermiddag.

FN: Flere barn brukes i selvmordsangrep i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var antakelig mannlig selvmordsbomber som angrep moskeen, ifølge en militærkilde.

30 mennesker ble såret, ifølge kilder vet et sykehus i Maiduguri. Angrepet skjer dagen etter at Muhammadu Buhari ble tatt i ed i Abuja som Nigerias nye president. Han har lovet å knuse opprørsgruppen Boko Haram, og som et ledd i dette skal han flytte myndighetenes militære kommandosenter fra hovedstaden til Maiduguri.

LES: Boko Haram-angrep mot ny by i Nigeria

Boko Haram har stått bak en rekke angrep i den nordnigerianske småbyen og mistenkes for å være ansvarlig også for lørdagens angrep.

Boko Haram-krigere har tidligere utført en rekke blodige angrep mot sivile i Borno og delstatshovedstaden Maiduguri. Senest fredag eksploderte to bomber i den avsidesliggende småbyen Tashan Alade i Borno.

Les også
Kuppmaker innrømmer nederlagBurundi
Les også
– Boko Haram-angrep mot by nord i Nigeria
Les også
IS-ofre får norsk hjelp til å bearbeide traumerRefugee Alliance
Les også
FN: Flere barn brukes i selvmordsangrep Nigeria
Les også
IS-lederen ber alle muslimer bære våpen