Biskop Bernt Eidsvig avbildet da han deltok på offisiell åpning av den nyrehabiliterte katolske privatskolen St. Sunniva skole i august 2013. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Biskop Eidsvig: – Klart man vurderer sin stilling

Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke sier saken der kirken har registrerte intetanende personer som medlemmer, kan få personlige konsekvenser.

– Det er klart man vurderer sin stilling i en slik krise, helt opplagt, men det er vel ikke en beslutning man vanligvis bør fatte mens krisen pågår, sier Eidsvig til Vårt Land.

LES: Biskopen i Den katolske kirke visste om medlemsrot

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den katolske kirken i Norge har registrert innvandrere fra katolske land som medlemmer uten å spørre. Biskopen ble gjort oppmerksom på dette i 2012. Året etter vedtok Bisperådet å avvikle praksisen, men den fortsatte likevel, skrev Dagbladet tidligere denne uken. Eidsvig beklaget at vedtaket ikke ble gjennomført umiddelbart.

I en epost til Fylkesmannen, og som Dagbladet erfarer er fra en ansatt Oslo katolske bispedømme, heter det at « i overkant av 67.000 personer er blitt lagt inn i registeret vårt av fem personer som vi vet alle i større eller mindre grad har benyttet telefonkatalogen som en av kildene».

Stemmer tallet 67.000, ville det kunne gi kirken minst 50 millioner kroner for mye i offentlige tilskudd bare i år, ifølge Dagbladet.

Kirken jobber nå med å rette opp i medlemslistene etter pålegg fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som administrerer tilskuddene.

Les også
Biskopen i Den katolske kirke visste om medlemsrot
Les også
Abid Raja nominerer paven til fredsprisen
Les også
Paven med kraftsalve mot eget byråkratiKurien
Les også
Paven: – Katolikker bør ikke formere seg som kaniner