Bekrefter enighet om Syria-avtale på Stortinget

Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne er enige om at Norge skal ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene.

Årets kvote økes fra 1.500 til 2.000. De neste to årene skal 3.000 ekstra kvoteflyktninger fra det krigsherjede landet tas imot.

Norge øker også bevilgningene til hjelpearbeid i nærområdene. I år skal det totalt bevilges 1,25 milliarder kroner, mens det til neste år skal gis 1,5 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fremskrittspartiet og SV brøt på ulike tidspunkter forhandlingene og er dermed ikke med på avtalen som ble presentert på Stortinget onsdag ettermiddag.

Hareide: – Jeg er stolt

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han er svært stolt over å være med på avtalen om Syria-flyktningene som ble presentert onsdag.

– Dette er den verste flyktningkatastrofen siden 2. verdenskrig, og det er fint at det politiske Norge setter seg ned og ser hva man kan gjøre, både i vårt eget land og i nærområdene. Dette resultatet er jeg stolt og glad over å kunne presentere og at KrF har sagt et tydelig ja til. Det er en nær dobling av antall kvoteflyktninger vi skal hente. Vi gjør også en formidabel jobb i nærområdene som kan hjelpe titusenvis, sa Hareide.

Les også
Frp avviser svartmaling om flyktninger
Les også
USA: Over 10.000 jihadister drept i luftangrep
Les også
Kva er det som skremmer oss med flyktningar?
Les også
Flyktninger på vei til Norge mistenkt for terrorisme