Australia vil sende flyktninger til Filippinene
Del
Australia ønsker å sende båtflyktninger til Filippinene, og de to landenes myndigheter skal fredag møtes for å diskutere en avtale.

Australias utenriksminister Julie Bishop har blitt enig med sin filippinske kollega om en avtale under et møte som fant sted i New York, og avtalen er nå klar til å undertegnes av Filippinenes president Benigno Aquino, skriver Daily Telegraph.

– Vi har hatt bilaterale samtaler med andre land, blant dem Filippinene, på tjenestemann-nivå og ministernivå, i flere måneder, og vår utenriksminister snakket med sin filippinske kollega i New York nylig, bekrefter Australias immigrasjonsminister Peter Dutton.

Australias regjering har fra før en tilsvarende avtale med Kambodsja. Avtalen innebærer at båtflyktninger som ankommer Australia, blir sendt til Kambodsja. Kambodsja får økonomisk støtte de neste fire årene som kompensasjon. Det er en tilsvarende avtale som Australia nå ønsker med Filippinene.

Kambodsja-avtalen har blitt kritisert i harde ordelag av interesseorganisasjoner, og statistikken viser at kun fire båtflyktninger til nå har godtatt asyl for å få bli i Kambodsja.

Australia forsøker å stanse båter med flyktninger før de når landets kyst, og ingen som ankommer får bosette seg i landet. I stedet blir de sendt til flyktningleire på øynasjonene Nauru og Papua New Guinea, men Australia har nå begynt å lete etter flere land de kan sende flyktningene til.