Argentinsk reporter flyktet til Israel

Journalisten som først meldte om at en statsadvokat ble funnet død like før han skulle komme med oppsiktsvekkende anklager mot Argentinas president, har rømt til Israel.

«Nå trygt i Tel Aviv. Takk til alle. Vi snakkes snart», tvitret Daniel Pachter etter at han søndag landet på Ben Gurion-flyplassen.

Pachter, som har dobbelt argentinsk og israelsk statsborgerskap og jobbet for den engelskspråklig avisa Buenos Aires Herald, sier han flyktet etter å ha blitt truet, fotfulgt og telefonavlyttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsadvokat Alberto Nisman, som i årevis har gransket bombeangrepet mot det jødiske senteret i Buenos Aires i 1994 der 85 mennesker ble drept, ble funnet død i sin leilighet, dagen før han skulle legge fram bevis mot myndighetene i en høring i kongressen.

I høringen var det ventet at han skulle anklage president Cristina Fernández og utenriksminister Hector Timerman for å forsøke å hindre at iranske tjenestemenn som mistenkes for å ha stått bak angrepet, skulle etterlyses.

Motivet for å beskytte de angivelige gjerningsmennene skulle være å bedre handelsforbindelsene til Iran.

Myndighetene opplyste først at Nisman hadde begått selvmord, men både hans ekskone og hans medarbeidere mener det er ulogisk at han skulle ta sitt liv dagen før en planlagt høring.

Selv president Fernández har gått ut og sagt hun tror det dreier seg om drap, men hun mener drapet er ledd i en plan for å få det til å se ut som hun og regjeringen står bak en dekkoperasjon.