En mann triller en liten jente over grensen fra Russland til Norge på en sykkel uten luft i dekkene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Anundsen vil sende ut asylsøkere med opphold i Russland

Asylsøkere som allerede har lovlig opphold i Russland, skal sendes ut av Norge så fort som mulig, ifølge justisminister Anders Anundsen (Frp).

– En del av dem som kommer over Storskog, har hatt opphold i Russland i lang tid. Det betyr at de ikke flykter fra krig, nød og sult og derfor trenger en trygg havn i Norge. De har allerede en trygg havn i Russland, sier Anundsen til NRK.

Bare i forrige uke kom 378 asylsøkere syklende over grensen på Storskog i Sør-Varanger. Senest onsdag kom det 75 asylsøkere til Storskog, opplyser Øst-Finnmark politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå vil justisministeren benytte seg av returavtalen med Russland for å sende flere av dem tilbake. Han har sendt den nye instruksen til Utlendingsdirektoratet (UDI) og håper den skal kunne tre i kraft allerede neste uke. UDI blir bedt om å prioritere retur av asylsøkere som har vært flere år i Russland.

– UDI skal prioritere disse avslagssakene slik at vi ikke belaster asylsystemet i Norge med personer som i utgangspunktet ikke trenger beskyttelse, sier Anundsen.

Les også
Isaksen mener flyktningbarn blir test for norsk skole
Les også
– Flyktningstrømmen utløst av asylavtalen
Les også
Stortingsflertallet vil la asylsøkere jobbe
Les også
170.000 flyktninger og migranter til EU i september
Les også
Solberg sier flyktningtilstrømmingen blir dyr