En av de mistenkte for terroren i Bangkok, som er identifisert som både Bilal Mohammed og Adem Karadag, blir eskortert av politi under rekonstruksjonen av hendelsesforløpet under eksplosjonen ved helligdommen Erawan. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB scanpix

Antatt Bangkok-bomber i rekonstruksjon på åstedet

Mannen som er mistenkt for å ha plassert en ryggsekk ved tempelet i Bangkok like før eksplosjonen i august, var lørdag tilbake på åstedet med politi for å rekonstruere hendelsen.

Mannen er identifisert både som Bilal Muhammed, en etnisk uigur med kinesisk statsborgerskap, og Adem Karadag, som er navnet som står i det tyrkiske passet hans.

LES: Flukten fra Midtøsten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under rekonstruksjonen geleidet thailandsk politi Karadag og en annen mistenkt, identifisert som Mieraili, rundt på åstedet, og begge var iført skuddsikre vester og håndjern. Det var et stort presseoppbud og mange tilskuere på stedet.

En slik rekonstruksjon er standard politiprosedyre i Thailand.

Hovedmistenkte

Ifølge politiet la Karadag fra seg en ryggsekk før han forlot helligdommen Erawan den 17. august.

– Det er bekreftet at Adem er mannen i den gule skjorta, basert på overvåkingsbilder, avhør av øyevitner og hans egen forklaring, sier talsmann for det nasjonale politiet, Prawut Thavornsiri. Den mistenkte hadde på seg en gul skjorte over fangedrakten under rekonstruksjonen.

Karadag dro fra stedet på en motorsykkel-taxi og skiftet skjorte i en park like ved. Deretter dro han til en leilighet, hvor han ble pågrepet i slutten av august.

Mieraili skal ifølge politiet ha benyttet en mobiltelefon til å utløse bomben.

Flere pågrepet

Thailandsk påtalemyndighet utstedte lørdag arrestordre på ytterligere 17 personer i forbindelse med terrorangrepet i Bangkok i august. Etterforskerne har funnet bevis som knytter åstedet til en leilighet hvor det ble funnet utstyr til å lage bomber, ifølge Thavornsiri.

Onsdag pågrep malaysisk politi åtte personer i forbindelse med terrorangrepet i nabolandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

20 personer ble drept og over 100 andre såret i angrepet, som skjedde ved en hinduistisk helligdom i sentrum av Bangkok 17. august.

Les også
Hva ville Jesus gjort?
Les også
Rystende om Guds dom
Les også
2.400 russere har sluttet seg til IS
Les også
– Norge skylder Westgate-ofrene en forklaringFakta om Westgate-angrepet
Les også
Toleranse og frihet