En syrisk kvinne og hennes barn flyktet fra den syriske byen Tall Abyad nord i landet. Her venter de i den tyrkiske grensebyen Akcakale, som grenser til Tall Abyad. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix

Antallet Syria-flyktninger har passert fire millioner

Det totale antallet flyktninger fra Syria har for første gang passert fire millioner, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– Dette er den største flyktningbefolkningen fra en enkelt konflikt på en generasjon. Det er en befolkning som trenger støtte av verden, men som i stedet må leve under skrekkelige forhold og synker dypere inn i fattigdom, sier FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres.

LES: – 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye tall fra tyrkiske myndigheter om syriske flyktninger som har kommet til Tyrkia, har gjort at det totale antallet syriske flyktninger har steget til mer enn 4.013.000 mennesker.

Videre er minst 7,6 millioner mennesker på flukt inne i Syria, svært mange av dem i vanskelige situasjoner og i områder som er vanskelige å nå.

Borgerkrigen i Syria er inne i sitt femte år, uten at noen løsning på konflikten er i sikte. UNHCR anslår at antallet syrere som har flyktet landet innen utgangen av 2015 vil passere 4,27 millioner.

Les også
8000 av Jesu minste
Les også
Aktor ber om fengsel i åtte år for fremmedkriger
Les også
UNHCR: 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år
Les også
– IS har halshogd kvinner for første gang
Les også
Syria-krigere ber PST om hjelp til å komme hjem