70 prosent av Chiles befolkning for legalisering av abort

70 prosent av Chiles befolkning støtter forslaget om å legalisere abort i noen spesielle tilfeller, viser en fersk undersøkelse i det katolske landet.

Overhuset i Chiles nasjonalforsamling vedtok onsdag forrige uke et lovforslag som vil gjøre abort lovlig i noen tilfeller i det katolske landet.

Forslaget åpner for abort når mors liv er i fare, etter voldtekt eller når det ikke er utsikter til at fosteret vil overleve.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

En undersøkelse gjennomført av det chilenske selskapet Cadem viser at 70 prosent av befolkningen støtter abort i disse tre tilfellene.

Tidligere resultater

Resultatet er i samsvar med tidligere undersøkelser gjort på temaet.

24 prosent svarte at de var imot, mens 6 prosent valgte å ikke svare. 705 personer deltok i undersøkelsen.

Chile er ett av seks land i verden som har totalforbud mot abort, og president Michelle Bachelet lovte reform av den strenge abortlovgivningen da hun ble valgt til president for annen gang i 2013.

Onsdag skal underhuset i nasjonalforsamlingen stemme over forslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Abortsak til Strasbourg
Les også
Erkebiskop Löfven av Sverige
Les også
Derfor føles det bra å gi noe til andre
Les også
2,8 millioner til svenske jordmødre
Les også
– Den sjenerøse Dagen-familien