Assisterende direktør på Christian Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, er innlagt på Haukeland etter lørdagens terrorangrep i Kabul. Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix

40 drept i hotellangrepet i Kabul - nordmann alvorlig skadet

Afghanske myndigheter opplyser at 40 personer ble drept i hotellangrepet i Kabel, mer enn dobbelt så mange som tidligere meldt.

Seks væpnede menn gikk til aksjon mot Hotel Intercontinental i Kabul lørdag, og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som tok til i 21-tiden lørdag kveld.

Først 17 timer senere fikk afghansk politi, med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nordmann alvorlig skadd

Den norske CMI-forskeren Arne Strand ble skadd under angrepet, og han er siden brakt tilbake til Norge. Haukeland universitetssjukehus opplyser torsdag at han er alvorlig skadd.

Flyet med Strand om bord landet på Flesland i Bergen onsdag ettermiddag. Han ble deretter transportert rett til Haukeland universitetssjukehus.

Onsdag morgen opplyste direktøren ved Christian Michelsens Institutt (CMI), Ottar Mæstad, at Strand var på vei til Norge og at tilstandens hans var bedret.

– Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, var på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på Intercontinental-hotellet da det ble angrepet av Taliban i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene.

CMI gir ingen detaljer om hvilke skader Strand fikk i forbindelse med angrepet, eller hvordan dette skjedde.

– Han er stabil, men det er alvorlige skader. Han er fremdeles til undersøkelser og utredning, sier kommunikasjonsdirektør Erik Viganger ved Helse Bergen til VG.

Etter ønske fra familien går ikke sykehuset ut med hva slags skader Strand fikk under terrorangrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Afghanske myndigheter opplyste torsdag at 40 personer ble drept i hotellangrepet i Kabel, 25 afghanere og 15 utlendinger. Det er nesten dobbelt så mange som tidligere meldt.

Seks væpnede menn gikk til aksjon mot Intercontinental Hotel i Kabul lørdag og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som tok til i 21-tiden lørdag kveld. Først 17 timer senere fikk afghansk politi, med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet.