Fire soldater ble drept og tre
...
Fire soldater ble drept og tre andre ble såret, blant dem en politimann, da en 24 år gammel kuwaitiskfødt mann torsdag gikk til angrep mot to militære rekrutteringskontor i Chattanooga i Tennessee. Foto: Reuters / NTB scanpix
24-åring drepte fire soldater i Tennessee
Del
Fire soldater ble drept da en 24-åring åpnet ild mot to militære rekrutteringssentre i Tennessee i USA torsdag. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept.

Muhammed Youssuf Abdulazeez åpnet først ild mot et rekrutteringskontor på et kjøpesenter i byen Chattanooga, men ingen ble drept i dette angrepet.

Deretter kjørte 24-åringen fra stedet i en åpen Ford Mustang til et av marinens rekrutteringssentre rundt 10 kilometer unna. Der skjøt og drepte han fire soldater, før han selv ble drept i skuddveksling med politiet.

Les også: Frykter terrorangrepet vil kneble pressen

Tre andre ble såret under skytingen, blant dem en politimann, men tilstanden deres skal ikke være livstruende.

– Vi etterforsker dette som hjemlig terror, sier Bill Killan, statsadvokat i Tennessee.

Født i Kuwait

Ifølge NBC News ble Muhammod Youssuf Abdulazeez født i Kuwait , av en jordansk far og en palestinsk mor. Familien emigrerte til USA i 1996 og fikk amerikansk statsborgerskap.

Motivet bak angrepet er ikke kjent, og FBI opplyser at de ikke har funnet noe som knytter 24-åringen til noen terroristorganisasjon.

Faren er tidligere etterforsket for «mulige bånd til en utenlandsk terroristorganisasjon», skriver New York Times .

Han sto også på et tidspunkt på USAs liste over mulige terrorister og ble avhørt i forbindelse med en utenlandsreise, skriver avisen.

En offisiell kilde understreker overfor avisen at dette ligger flere år tilbake i tid, og at det aldri kom fram opplysninger som gjorde at sønnen kom i søkelyset. 24-åringens far er heller ikke å finne på listen over mulige terrorister lenger, sier kilden.

– Trivelig fyr

Muhammed Youssuf Abdulazeez bodde i et velstående strøk i nærheten av sentrene han angrep, og politiet slo torsdag ring rundt boligområdet.

– Vi kjente ham alle sammen. Han var en trivelig fyr, og det er derfor vi er så sjokkert, sier Mary Winter i den lokale velforeningen.

En tidligere skolevenninne av ham, Kagan Wagner, beskriver ham som en stille og godt likt gutt.

– Han var vennlig og morsom. Jeg ville aldri ha trodd at han kunne gjøre noe slikt, sier hun til Chattanooga Times Free Press.

Les også: Kuwait vurderer titals siktelser etter moskeangrep

Hjerteskjærende

President Barack Obama omtaler torsdagens skyting som «hjerteskjærende», men er forsiktig med å kommentere hvilke motiv han kan ha hatt.

– Vi kjenner ikke alle detaljene ennå, men vi vet at det ser ut til at gjerningsmannen handlet alene, sier Obama.

– Det er hjerteskjærende at disse fire, som tappert har forsvart vårt land, skal bli drept på denne måten, fortsatte presidenten, som oppfordrer alle amerikanere til å be for de etterlatte.

us-skyting,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,nord-amerika,usa