Dansk politi sjekker et tog med flyktninger og migranter om bord i Rødbyhavn tidligere i september. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

16.000 flyktninger og migranter til Danmark på tre uker

Det siste døgnet er rundt 700 flyktninger og migranter ankommet Danmark. Det bringer antallet de siste 20 dagene opp i minst 16.000.

Det er Rigspolitiet i København som legger fram de ferske tallene. Politiet gjør oppmerksom på at dette er et minimumsantall, siden det baserer seg på stikkprøvekontroller av et begrenset antall tog, busser og biler.

LES: 800 flyktninger til Stockholm på en halvtime

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antallet regnes fra 6. september, da et stort antall flyktninger og migranter stakk av fra danske myndigheter fordi de fryktet at de ville bli tvunget til å søke asyl i landet.

En stor del av de 16.000 har reist videre til andre land, og bare et mindretall har søkt om asyl i Danmark, som er kjent for en restriktiv politikk på området.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster opplyste fredag at man i perioden har sendt 47 personer tilbake til Tyskland. Politiet har også siktet 26 personer for å ha hjulpet migranter og asylsøkere med å ta seg inn i eller gjennom Danmark.

Les også
Erna Solberg: Alle kan ikke komme til Norge
Les også
Angrep buss med barnefamilier da de ankom asylmottak
Les også
Islamsk Råd: – Alle norske pilegrimer i god behold
Les også
Sterke reaksjoner etter angrep mot asylsøkere i Finland
Les også
100 millioner samlet inn til syriske flyktninger