Yishai Schlissel, som er sikte
...
Yishai Schlissel, som er siktet for å ha knivstukket seks mennesker under homoparaden i Jerusalem torsdag, fotografert i en rettsbygning i Jerusalem samme kveld. Foto: Muammar Awad / Reuters / NTB scanpix
16-åring døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem
Del
Tenåringsjenta som ble knivstukket sammen med fem andre deltakere i homoparaden i Vest-Jerusalem, døde av skadene søndag, opplyser sykehuset.

Tilstanden for 16 år gamle Shira Banki har vært kritisk siden hendelsen torsdag.

LES: – Jeg kunne ha blitt det neste offeret

En ultraortodoks israelsk ekstremist er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Fem andre ble skadd. Tilstanden er fortsatt alvorlig for én av dem, mens de andre fire ble påført lettere til moderate skader.

Den siktede mannen, Yishai Schlissel, er tidligere dømt for å ha knivstukket tre deltakere i homoparaden i Jerusalem i 2005. Han hadde nylig sluppet ut av fengsel etter å ha sonet ferdig en dom på ti år.

Lørdag demonstrerte flere tusen mennesker i Israel mot angrepet på homoparaden, og mot mordbrannen på den okkuperte Vestbredden der en halvannet år gammel palestinsk gutt døde fredag. Jødiske bosettere mistenkes for å ha tent på det palestinske huset, og guttens foreldre og fire år gamle bror ligger kritisk skadd på sykehus.

– Landet vårt står i flammer. Flammer av vold, flammer av hat, flammer av løgnaktige, forstyrrede og forvrengte oppfatninger, sa Israels president Reuven Rivlin under lørdagens protest på Zion-plassen i Vest-Jerusalem.

israel-knivstikk-pride-død,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,drap,midtøsten,Israel - Palestina