Lastebilen blir fredag undersøkt ved en østerriksk grensestasjon med kjølerom på grensen til Ungarn. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix

– Tre pågrepet etter likfunn i Østerrike

Østerriksk politi bekrefter at tre personer er pågrepet etter at lastebilen med 71 døde flyktninger ble funnet ved en motorvei i landet.

Etterforskningen skjer i samarbeid med ungarsk politi, opplyste Helmut Marban fra politiet i den østerrikske delstaten Burgenland under en pressekonferanse fredag.

En av de pågrepne har libanesisk bakgrunn, og politiet tror flere av dem har kjørt varebilen hvor migrantene ble funnet. Minst én av dem har et ungarsk ID-kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyktningkrisen i Ungarn

* Antallet ulovlige grensekrysninger økte fra 9.689 mellom januar og juli i fjor til 116.626 i samme periode i år. I 89 prosent av tilfellene tar migrantene seg til Ungarn gjennom Serbia.

* Av migrantene som har tatt seg ulovlig over grensa i løpet av årets sju første måneder, er 33.000 fra Syria, 32.394 fra Afghanistan og 27.258 fra Kosovo. Deretter følger 8.054 fra Pakistan, 4.643 fra Irak og 1.882 fra Bangladesh.

* Sammenlignet med i fjor har andelen syrere og afghanere som tar seg ulovlig inn i Ungarn, økt med 28 prosent. Andelen migranter fra Kosovo har økt med 23 prosent.

* Antallet asylsøkere i Ungarn har økt fra 5.435 første halvår 2014 til 66.788 første halvår i år. Årets tall viser at de fleste er fra Kosovo (36 prosent), fulgt av afghanere (27 prosent) og syrere (16 prosent).

(Kilde: IOM, UNHCR og ungarsk politi)

NTB

Les også
Fire barn, åtte kvinner og 59 menn funnet døde i lastebilen
Les også
FN når ikke fram med nødhjelp til 420.000 syrere
Les også
PST koblet inn etter funn hos nye asylsøkere
Les også
30 asylsøkere over grensen til Østfold
Les også
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo