Venstrepolitiker Abid Raja. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Slipper ikke taket i asylbarn-saken

Abid Raja (V) reagerer sterkt på at justisminister Anders Anundsen (Frp) ennå ikke har svart på spørsmålene fra kontrollkomiteen i den betente saken om asylbarna.

– Vi etterlyser svar. Dette kommer til å bli et tema på møtet i dag, sier Abid Raja (V) til NTB før Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skulle samle seg til årets siste møte kl. 13.30 torsdag.

Ikke rakettforskning

– Jeg håper ikke departementet driver med treneringstaktikk. Det er ikke akkurat rakettforskning vi snakker om her. Komiteen kommer ikke til å slippe denne saken, sier han og peker på at forklaringsproblemene til justisministeren er blitt enda større de siste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I forrige uke avslørte Bergens Tidende at barnefamilier er blitt sendt tilbake til Afghanistan i strid med anbefalinger fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Justisministeren framstår som svært lite lojal overfor den avtalen regjeringen har inngått med Venstre og KrF, sier Raja.

Brev til Erna

– Vi ønsker å få klargjort hva statsministeren egentlig mener. Hun har tidligere uttalt at Politidirektoratet har utvist dårlig ledelse, noe direktoratet har avvist, sier Raja.

KrFs representant i komiteen Hans Fredrik Grøvan vil derimot utsette asylbarn-saken til justisministeren har svart på brevet.

– Det er best å avvente svaret fra Anundsen før vi bestemmer oss for den videre prosessen, sier Grøvan til NTB.

Også spørsmålet om Telenors rolle i den såkalte VimpelCom-saken og om det skal gjennomføres en parlamentarisk gransking av Scandinavian Star-ulykken står på dagsordenen på kontrollkomiteens møte.

Les også
Frykter at politiet skal hente kirkeasylanterKirkeasylanter
Les også
Ikke rom i det norske herberget neste år?
Les også
Asylbarna ikke nevnt i dialogen med Politidirektoratet
Les også
Politiet mener asyl-føringene er fulgt
Les også
Enighet om ny asylavtale