Mudassar Kapur, stortingsrepresentant for Høyre fra Oslo, sier mange muslimer i Oslo frykter utviklingen i Oslo etter Pegida-demonstrasjonen mandag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Muslimer i Norge frykter Pegida

Høyres stortingsrepresentant Mudassar Kapur sier mange muslimer han har snakket med, frykter utviklingen etter Pegidas marsj i Oslo mandag.

Med store norske flagg marsjerte rundt 190 mennesker mot islam og muslimsk innvandring i Oslo mandag kveld. Pegida har varslet at de vil demonstrere hver uke fremover.

– Mange muslimer jeg har snakket med, er redde for utviklingen, sier Kapur til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De tragiske hendelsene i Paris gir dessverre også de høyreekstreme vann på mølla til å dyrke fram mer hat. Pegida bruker ofrene i Paris til å legitimere og mobilisere rundt sin egen agenda, sier han.

Berettiget frykt

Og dette er bare starten, frykter stortingsrepresentanten.

– Utallige terroraksjoner har lært oss at selv om ekstremistenes paroler balanserer så vidt unna det som juridisk kan defineres som rasisme og oppfordring til vold – så vil alltid enkeltpersoner i miljøet føle seg kallet til å gjøre voldelige handlinger ut av ord, sier han.

– Det sprer seg en berettiget frykt i moskeene. En av de største moskeene i Oslo har allerede leid inn egne vektere, forteller Høyre-politikeren.

– Politiet er allerede tett på. Men bør vurdere ytterligere synlighet og sikkerhet. Spesielt på fredager er moskeene ekstra sårbare mål på grunn av fredagsbønnen, som tiltrekker mange – både voksne og barn.

Jøder ber om vakthold

Det Mosaiske Trossamfund ba mandag om styrket vakthold utenfor synagogen i Oslo etter terrorangrepene i Frankrike.

– Norske jøder er redde, sier forstander Ervin Kohn.

Trossamfunnet tok kontakt med politiet etter terrorangrepet i en kosherbutikk øst i Paris forrige uke, der fire jøder ble drept. Selv om politiet allerede har vakthold utenfor synagogen i Oslo, har norske jøder et behov for at dette styrkes, sier Kohn til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Marsjerte mot islamsk påvirkningPegida
Les også
Opp mot 1,5 millioner mennesker på markering mot terror
Les også
Profeten Muhammed holder Charlie-skilt i ny utgave
Les også
Drapsstruet for kamp mot ekstremisme
Les også
Frykter norsk marsj kan vinne på terrorenPegida