Flagget vaier på halv stang utenfor IKEAs varehus i Västerås. Onsdag åpnet varehuset igjen etter å ha holdt stengt siden knivdrapene inne i butikken mandag. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix

– IKEA-siktet skulle utvises fra Sverige

Den ene av de to som er siktet for dobbeltrapet på IKEA, hadde like før angrepet fått beskjed om at han skulle utvises fra Sverige, ifølge Aftonbladet.

Avisen skriver at den 35 år gamle hovedmistenkte eritreiske asylsøkeren var i møte med svenske migrasjonsmyndigheter der han ble informert om utvisningsvedtaket.

– Han møtte vårt personale på formiddagen, sier Fredrik Bengtsson, pressesjef ved Migrationsverket. Politiet har ikke kommentert opplysningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

35-åringen ble selv skadd i angrepet og ligger kritisk skadd på sykehus. Han har ikke vært i stand til å bli avhørt ennå. (©NTB)

Fakta om knivdrapene på IKEA i Sverige

* En 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble drept med kniv inne på kjøkkenavdelingen på IKEA i Västerås mandag. Ofrene var kunder i butikken og ble ifølge politiet tilfeldige ofre.

* To asylsøkere fra Eritrea er pågrepet og siktet i saken. Den ene av dem, en 35 år gammel mann, ble selv skadd i angrepet og ligger kritisk skadd på sykehus. Han har ennå ikke vært i stand til å bli avhørt, og det er ikke kjent hvordan han ble påført skadene.

* En 23 år gammel mann ble pågrepet i nærheten av varehuset kort tid etter knivangrepet. Han har i avhør nektet for å ha noe med knivstikkingen å gjøre.

* Politiet har ikke offentliggjort noen teori om motiv.

NTB

Les også
Asylsøkere siktet for IKEA-drapene
Les også
Lokalavis: – IKEA-drapsofre var mor og sønn
Les også
Uklart motiv for IKEA-knivdrapene i Sverige
Les også
To pågrepet for IKEA-drap på tilfeldige ofre