Oslo-biskop Bernt Eidsvig under en middag på slottet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Biskop godkjente omstridt medlemspraksis

Biskop Bernt Eidsvig ga grønt lys til å fortsette den katolske kirkens omstridte medlemspraksis i 2014, til tross for at bisperådet hadde besluttet å endre praksisen, ifølge Aftenposten.

I et referat fra mars 2014, som Aftenposten har fått tilgang til, heter det at «Biskop Eidsvig opplyser om at Oslo og Trondheim fortsetter medlemsregistreringen slik det gjøres i dag.»

Året før hadde Eidsvig og Tromsø-biskop Berislav Grgić selv vært med på å fatte en avgjørelse i bisperådet om at praksisen med registrering av katolikker uten å spørre skulle avvikles, ifølge avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da hadde medlemspraksisen med «feilaktige dobbeltregistreringer» allerede blitt diskutert på toppnivå i kirken i to år, etter det avisen kjenner til. Først i oktober 2014 ble praksisen stanset, etter at den ble avslørt i Dagbladet.

Administrasjonssjef Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme sier på vegne av Eidsvig at hun ikke har tilgang til dokumentene saken baserer seg på, og at hun derfor ikke kan uttale seg.

Oslo katolske bispedømme (OKB), økonomisjef Pham Cong Thuan og Eidsvig ble i februar siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner.

Les også
Håper på avklaring i medlemsrot-saken før jul
Les også
Vatikanet kjent med medlemsrot i Norge
Les også
Krever 40 millioner tilbake fra den katolske kirken
Les også
Den katolske kirke kan bli rammet av ukjent hjemmel
Les også
Krever tiltak etter rot i Den katolske kirkeRevisjonsplikt og Folkeregisteret
Les også
Fylkesmannen ikke fornøyd med svar fra katolikker
Les også
– Biskop kjente til medlemsregistrering