Pave Frans har tidligere uttal
...
Pave Frans har tidligere uttalt «Hvis er person er homofil og søker Gud og har velvilje, hvem er jeg til å dømme?», men tonen fra Vatikanet var en annen etter folkeavstemningen i Irland. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix
«Irsk homo-ja et nederlag for menneskeheten»
Del
Folkeavstemningen som førte til at likekjønnede kan gifte seg i Irland, er ikke bare et nederlag for kristne prinsipper, men også et nederlag for menneskeheten, ifølge Vatikanet.

Uttalelsen kommer fra Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin, som regnes som nummer to i Vatikanet og omtales ofte som «visepave».

– Resultatene gjør meg veldig trist. Som erkebiskopen av Dublin har uttalt, må kirken vise hensyn til realitetene. Men i den forstand at den, etter min mening, må doble sitt engasjement og gjøre en innsats for å evangelisere, sa Parolin under en seremoni tirsdag kveld.

Uttalelsene ble publisert av Vatikanets radio onsdag, og er den mest kritiske reaksjonen på forrige ukes folkeavstemning.

Dublins erkebiskop Diarmuid Martin reaksjon var langt mildere enn Parolins, og visepavens uttalelser er ventet å føre til nye debatter om kirkens holdning til homofiles rettigheter og likestilling.

Irland er det første landet i verden som legaliserer homofilt ekteskap etter en folkeavstemning. Resultatet utgjør en historisk omveltning i landet hvor homoseksualitet var forbudt ved lov helt fram til 1993.

 

homofilt ekteskap,folkeavstemning,likestilling,rettigheter,diarmuid martin,evangeliet,evangelisering,kristne,kirken,pietro parolin,vatikanet,samkjønnet ekteskap,likekjønnet ekteskap,homofile,vatikanet-irland-ekteskap,utenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,europa,irland,global