Åpne Dører ikke med i Innsamlingskontrollen

Frp-statsråd Sylvi Listhaug ber sine følgere på Facebook bidra med en hundrelapp til Åpne Dører. Men organisasjonen, som hjelper forfulgte kristne, er ikke med i Innsamlingskontrollen.

Åpne Dører har ikke søkt om godkjenning, og vi har heller ikke nærmere kjennskap til denne organisasjonen. Vi kan av denne grunn heller ikke uttale oss om den, sier daglig leder Børre Hagen iInnsamlingskontrollen til NTB.

Han understreker at det er frivillig å søke om å bli godkjent av Innsamlingskontrollen. Heller ikkeNOAS, som skuespiller ogAp-politikerKristoffer Joner har gått i bresjen for, står på lista over de rundt 145godkjente organisasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På generelt grunnlag anbefaler vi alle ideelle organisasjoner som driver med innsamling, å søke om godkjenning, sier Hagen.

OmÅpne Dører ogNOAS ikke er godkjent av Innsamlingskontrollen, står de heller ikke påOBS-listen over organisasjoner som det advares mot.

– Såframt det praktiseres åpenhet om økonomiske og organisatoriske forhold, og giverne ikke blir lurt, ser vi ingen grunn til å involvere oss i dette. Det er ikke derved sagt at organisasjonene tilfredsstiller kravet til godkjenning, sier Hagen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.