Aps nestleder Hadia Tajik er forsiktig med å trekke en konklusjon om hvorfor kvinneandelen i Ap øker, men forteller om stort engasjement blant kvinnene i abortsaken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kvinneandel opp i Ap etter abortutspill

57 prosent av partiets velgere er nå kvinner, i følge ny måling.

Kvinnene har i årevis utgjort en flertall blant Arbeiderpartiets velgere, men falt drastisk etter varslingssakene mot Trond Giske i vinter. Nå viser DNs måling at trenden har snudd, i en periode hvor partiet har stått i front mot å endre abortloven.

– Bestemme over «egen kropp»

Tallene fra avisa viser at kvinneandelen fra januar til og med oktober i år var på 51 prosent. Nå har tallet steget til 57 prosent, noe som er et høyere nivå enn på flere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mange som er urolig og bekymret for hva slags endringer Høyre vil gjennomføre i abortloven, samtidig som folk er trygge på hvor Ap står, at vi er på lag med kvinnene og deres rett til å bestemme over egen kropp, sier nestleder Hadia Tajik.

Samtidig ønsker hun ikke å konkludere med at abortsaken er årsaken til økningen.

– Det er riktig at vi hadde et lavere nivå i vinter, men jeg vil være forsiktig med å si hva årsaken var. Det var en turbulent tid for oss, som også gjenspeilte seg i målingene, sier Tajik.

Les også
– Blir ekstremt vanskelig å bli enige med venstresiden om abort
Les også
Skriket stilnet aldri
Les også
AUF om Ap-vilkår: KrF må glemme abortlov og ekteskapslov
Les også
I sørgetog for ufødte barn
Les også
Likestillingsministeren taus om abort