DRØM: – Jeg har en drøm om å nå finalen, sier Morten Samuelsen. I kveld synger han i semifinalen i Norske Talenter.

Fikk en ny sjanse - rett til semifinalen i Norske Talenter

Sangeren Morten Samuelsen (42) røk tidligere ut av konkurransen. Men da en 12-årig pianist valgte å trekke seg, åpnet det seg en ny mulighet. Samuelsen ser på sangkarriéren som et kall fra Gud. I kveld synger han for deg på TV 2.

Oppdatert: Lørdag kveld ble det bare delt ut to finalebilletter. Morten Samuelsen ble nummer tre i semifinalen - og er ute av konkurransen igjen.

-------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg håper at jeg kan få gjøre det som er planlagt med min sang. Da kan det gå bra, sier Samuelsen til Dagen.

Han var en kjent sanger i bedehusmiljøet allerede som gutt sammen med bror og far, og gruppen het «Morten & Espen & Far». Ikke minst i Rogaland har mange kassetter av dem stående hjemme.

Vi treffer den populære sangeren påForsand i Ryfylke, der han leverer varer for møbelbutikken som han jobber i. Det er to døgn før det hele skal avgjøres på direktesending i kveld. To av de ni deltagerne går videre til finalen, og det er til sammen seks slike semifinaler.

Røk ut

Da Morten Samuelsen sang på audition iNorske Talenter, ble dommerne imponert.

«Fy søren som du synger! Du har en helt fantastisk formidling og en gudbenådet stemme. Du har vært gjemt vekk! Dette her var fabelaktig», sa blant annet en av dommerne, Mia Gundersen, den gang. Videoen med hans sang er delt over 1.000 ganger her på Dagen.no.

Se da han sang på TV 2:Rørte dommerne med sang til brorenHan har sunget i kirker og på bedehus siden han var åtte. Fredag imponerte Morten Samuelsen dommerne i Norske Talenter med sangen «Bring him home».Rørte med sang til broren

Og her er et privat opptak, der Morten Samuelsen synger «Bring him home»:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Morten røk senere ut av Norske Talenter under dommerutvelgelsen i Oslo. Han regnet derfor med at denne konkurransen var historie for hans del.

På venteliste

Men så bestemte den 12 år gamle pianospilleren Nikita Khnykin at han ville trekke seg fra semifinalen i kveld av praktiske årsaker. Den unge pianisten har nemlig også kommet videre i en internasjonal musikkonkurranse, som kommer i konflikt med opptak og gjennomføring av Norske Talenter.

Morten Samuelsen hadde for omkring en måned siden fått et hint om at han stod på en venteliste fordi noen kanskje kom til å trekke seg. Dette førte til at han har fått en ny sjanse.

– En dag fikk jeg en telefon med spørsmål om jeg var interessert i å komme tilbake. Jeg svarte selvfølgelig ja, for vi sier ikke nei til en slik sjanse. Det var fantastisk å få en slik telefon. Det førte også til at en del konsertplaner måtte legges på is, forteller Samuelsen.

Minnes sin far

– Hvilke forventninger har du foran semifinalen?

– Jeg har fått en mulighet å komme tilbake, og er nok litt roligere denne gang enn sist. Jeg er blant annet mer trygg på teamet rundt meg. Hvis jeg gjør ting riktig, så kan det gå rette veien. Det er mange gode talenter rundt forbi, men jeg har en drøm om å nå finalen, svarer sangeren fra Ryfylke.

Han skal i kveld synge «To Where You Are» av Josh Grobans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er en sang som har betydd ganske mye for meg, blant annet fordi jeg mistet min far, bare 63 år gammel, for en del år siden. Jeg tar fram minnene etter ham i denne sangen. Derfor gir det meg gode opplevelser å synge denne klassiske sangen, forteller Morten Samuelsen.

En flott reise

Han legger ikke skjul på at det har vært en stor opplevelse å få være med i Norske Talenter, og han betegner det som en flott reise.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt at jeg skulle være med på Norske Talenter. Men så ble jeg anbefalt å melde meg på, og dermed hoppet jeg i det. Det har vært en fantastisk opplevelse hele tiden, understreker han.

Debuterte som åtteåring

Morten har sunget offentlig siden han var åtte år. Karrieren startet sammen med sin far og bror, og de gav ut flere kassetter. Senere ble han med i ulike grupper. Etter hvert ville han satse litt alene på den klassiske genre i tillegg til kristne sanger.

– Sang og musikk betyr alt for meg. Det å kunne gi noe til mennesker gjennom dette, har stor verdi for meg. Når jeg ser at folk får noe gjennom min sang, har jeg oppnådd det som jeg ønsker. Samtidig kjenner jeg selv at jeg får en god opplevelse av sang og musikk.

Levebrød

Det er målet at Morten skal ha sangen som sitt levebrød, og muligheten han har fått gjennom Norske Talenter må bare utnyttes.

– Dette gir meg en mulighet til å kunne satse mer, for jeg har fått en del henvendelser og oppdrag som jeg ikke ville fått om jeg ikke var med i denne konkurransen, sier han.

Kristen tro

Morten Samuelsen er ikke redd for å fortelle at han har ei kristen tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den betyr også alt for meg. Hvis det ikke hadde vært for min kristne tro og det fundamentet jeg har med meg, kunne jeg ikke vært med i Norske Talenter. Her får jeg være akkurat den jeg er. Jeg er oppriktig med tanke på min kristne tro, og likevel vil de ha meg tilbake til Norske Talenter. Det er viktig å være ærlig i en slik sammenheng og ikke etterlikne andre eller skape en ny rolle. Mitt fundament ligger i troen, og den vil alltid være med meg, sier Morten Samuelsen.

– Ser du det som et kall å synge?

– Ja, jeg ser det som et kall. Alle har fått sine nådegaver, og jeg vil tro at jeg har fått min gjennom sangen, svarer han.

Julekonsert eller finale?

Den dyktige sangeren er spent på hva fremtiden vil bringe.

– Jeg har planlagt en julekonsert den 27. november, men dette er samme dato som finalen i Norske Talenter. Derfor har jeg lagt konserten litt på is, for jeg klarer ikke helt å fokusere på den nå. Jeg har jo en drøm, smiler Morten Samuelsen. 

Se også:

  • Rørte dommerne med sang til brorenHan har sunget i kirker og på bedehus siden han var åtte. Fredag imponerte Morten Samuelsen dommerne i Norske Talenter med sangen «Bring him home».Rørte med sang til broren
  • Jubel for Jesus-sang i Norske Talenter«Ser du på Jesus som sannheten», sang Oline Meland i Norske Talenter. Dommerne svarte med å sende henne enstemmig videre. «Ser du på Jesus som sannheten», sang Oline Meland i Norske Talenter. Dommerne svarte med å sende henne enstemmig videre. Sangen ble ikke vist på TV, men du kan se opptaket her! 
  • Var notorisk kjeltring – nå rapper han om JesusRapperen Brimstone møtte Jesus i fengselet. Nå er kriminell løpebane byttet ut med daglige evangeliseringsturer med toget, til et fanget publikum. «Når dørene lukkes så må man bare høre på.»