REKTOR: Ørjan Tinnen gleder se
...
REKTOR: Ørjan Tinnen gleder seg over at misjonærlinja ikke var død. Foto: Ole André Bech
Nå skal Normisjon utdanne misjonærer
Del
«Misjonærlinja var ikke død!» skriver Normisjon i en pressemelding om Gå Ut Senteret i Trondheim.

32 år er gått siden «misjonærlinja» så dagens lys i Hurdal. Ett år etter at skolen flyttet til Trondheim, er tilbudet tilbake for fullt.

LES: Valutabombe for norsk misjon

Skolen har allerede fått 30 søknader til neste skoleår, beste økning på 15 år, og dobbelt så mange som på samme tid i fjor, skrev Dagen nylig. Til høsten starter de opp med tre linjer, mot en i år: Global disippel, Faith in action og Praktisk missiologi og bistand, kjent som misjonærkurset.

– Det ville vært helt urealistisk å starte opp med alle skolens studietilbud det første året etter flytting, sier rektor Ørjan Tinnen i en pressemelding.

Mange fryktet at tilbudet for utrustning av misjonærer ble nedlagt da linja ikke ble å finne i skolens studiekatalog for inneværende skoleår. – Det var aldri planen, forteller Tinnen.

Internasjonal leder, Dag-Håkon Eriksen, sier i samme pressemelding at det er viktig for Normisjon å gi misjonærer en god forberedelse, og at de ønsker å bruke Gå Ut Senteret til nettopp det.

Skolen har i år 17 elever, men rektor Ørjan Tinnen regner med at det blir en klar økning fra høsten.

Ragnhild Kristensen Bøhler får hovedansvaret for linjene, som vil ha en blanding av gjesteundervisere og undervisere fra egen stab. På gjestelista står blant andre Kjell Magne Bondevik (Oslosenteret) og Knud Jørgensen (Menighetsfakultetet/Areopagos).