Tormod Kleiven under valgtalen i Normisjonshallen i Grimstad onsdag formiddag. Foto: Johanna Hundvin Almelid

Gjenvalg for Kleiven i Normisjon

Den sittende styrelederen, Tormod Kleiven fikk flest stemmer under valget i Normisjonshallen i Grimstad i dag. Kleiven fikk 243 av 419 stemmer.

Hans motkandidat, reiselivsmannen Reidulf Stige, fikk 175 stemmer.

Stige har fokusert på forkynnelse som medisin mot dårlig økonomi og manglende rekruttering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Misjon i en ny tid krever nye initiativ og strategier. Min gamle organisasjon Ungdom i Oppdrag er i front når det gjelder rekruttering av unge til langtidsmisjon. Vi har mulighet til å være i front med alle skoler, acta, Soul children når det gjelder rekruttering til tjenenste hjemme og ute. Forkunnelsen vil være avgjørende om vi skal få det til.

Kleiven selv sa først nei til gjenvalg, men ble overbevist etter samtaler med sine nærmeste, venner og folk han spurte til råds som kjente til utfordringene i organisasjonen de tre årene. Både generalsekretærsaken og flytting av Gå Ut Senteret har skapt bølger i organisasjonen.

Til generalforsamlingen sa Kleiven at han er glad i Normisjon og er begeistret for visjonen: Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag, og at han kjente seg vel ved å lene seg til kjerneverdiene, Elsket og sendt. Han sa også at han hadde lyst og var motivert.

– Gleden over Normisjon er blitt ytterligere forsterket i tiden jeg har vært i rollen, gjennom møtet med dere sentralt, internasjonalt og lokalt, sa Kleiven.

Les også
Utfordrer tror forkynnelse er medisin for dårlig økonomi
Les også
Ber ledelsen kutte antall misjonslandNormisjons generalforsamling
Les også
– Har rammet Torsvik ufortjentTorsvik-ansettelsen
Les også
Forsmak på ledervalget
Les også
Kan ikke leve på minnene