– Nord-Korea forbereder oppskyting kommende uke

Nord-Korea varsler at de mellom søndag 7. og søndag 14. februar kommer til å sende opp en rakett med en satellitt som skal overvåke jorden, ifølge sørkoreanske og japanske myndigheter.

Nord-Korea har tidligere varsletFN at oppskytingen ville finne sted mellom 8. og 25. februar, men lørdag fremskyndet landet oppskytingen. Flere land, blant annet Japan og Sør-Korea, har reagert kraftig på det de mener i stedet er en test av en langdistanserakett. De har advart nordkoreanerne og sagt prisen vil bli høy dersom planene gjennomføres.

LES:Obama og Xi med felles reaksjon mot Nord-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye satellittbilder fra Nord-Korea viser aktivitet som man tidligere har sett i forbindelse med påfylling av drivstoff på raketter. USAs militære hovedkvarter for Stillehavsregionen følger utviklingen nøye.

– Ingen skal være i tvil om at våre styrker er forberedt på å beskytte USA og våre allierte i Sør-Korea og Japan, sier talsmann Cody Chiles.

Onsdag og torsdag viste satellittbilder tankbiler som ankom oppskytingsrampen iNord-Korea, opplyser 38 North, en gruppe i Washington som følger med på hva som rører seg i Nord-Korea.

– Tidligere har slik aktivitet forekommet en til to uker før en oppskyting, noe som i dette tilfellet samsvarer med det tidsintervallet Nord-Korea har oppgitt, sier gruppen.

KOMMENTAR:Kims kommunikasjon