Et luftfoto tatt 30. mai viser
...
Et luftfoto tatt 30. mai viser omfanget av en av de mange demonstrasjonene som har funnet sted i Nicaragua siden 18. april. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
Ortega møter kirken i håp om nye samtaler i Nicaragua
Del
Nicaraguas president Daniel Ortega skal torsdag møte medlemmer av den katolske kirke i et forsøk på å gjenoppta samtalene om den politiske krisen i landet.

Minst 121 personer har blitt drept i demonstrasjonene mot Ortegas regjering, ifølge Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH). I tillegg er mer enn 1.300 personer skadd siden de første demonstrasjonene begynte 18. april.

I slutten av mai satt regjeringsmedlemmer seg ned sammen med representanter fra opposisjonen i et forsøk på å få slutt på volden, med den katolske kirke som mekler. Samtalene brøt sammen, og det samme gjorde et påfølgende forsøk på å gjenoppta dem.

Siden har både regjeringen og pave Frans bedt om enda en gjenopptakelse av samtalene. Kirken i landet har imidlertid uttalt at det er umulig å gjennomføre samtaler mens «folket undertrykkes og blir drept av grupper nær regjeringen».

NTB-AFP

paywall
paywall