Et flagg med hakekors på ble n
...
Et flagg med hakekors på ble natt til søndag hengt opp på Nesna barne- og ungdomsskole. Mandag beklaget gjerningsmennene anonymt. Foto: Heidi Einarsdatter Johansen / NTB scanpix
Våknet til naziflagg på offentlige bygg i Nesna
Del
Sjokkerte innbyggere i Nesna i Nordland våknet søndag til utsikten av flagg med nazisymboler som var hengt opp på flere offentlige bygg i kommunen.

Flagg med hakekors hang på flere bygninger, blant annet Nesna barne- og ungdomsskole, melder TV 2 .

Ordfører i Nesna kommune, Hanne Davidsen sier flaggene må ha blitt hengt opp etter klokka 3 natt til søndag fordi det fram til da er politi på vakt.

– Det er selvfølgelig svært beklagelig og jeg er dypt opprørt over det som har skjedd. Vi er en kommune med et mangfold av innbyggere, hvor folk kommer godt overens, sier ordføreren.

Hun sier saken vil bli anmeldt til politiet og at det vil bli gjort forsøk på å finne ut hvem som står bak.

LES: Tyske høyreekstremister trener opp barn i Sverige

Også på samfunnshuset i Nesna hang det flagg. Daglig leder Harry Mathiasen synes det er ille.

– Jeg synes det er helt forferdelig, Det er noe vi tar sterkt på, sier Mathiasen.

Lensmann i Nesna kommune, Hogne Rosø var selv på jobb til klokken 3 natt til søndag. Da han først fikk høre om episoden trodde han at det skulle dreie seg om nyere flagg fra nynazistiske organisasjoner, men etter å ha sett bilder av flaggene ser han nå at det gjelder gamle flagg fra rundt krigen, skriver Rana Blad .

Ifølge lensmannen er et ganske rolig sted til vanlig, og selv om dette ikke har skapt mye støy, sier han at det skaper en utrivelig stemning.