Politiets har flere sikkerhetstiltak i Oslo sentrum 17. mai i form av fysiske sperringer i gatene ved bruk av blant annet busser. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sikkerhet i høysetet på 17. mai

Både i Oslo og en rekke andre byer er det satt inn ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med 17. mai-feiringen.

Trass i at PST vurderer trusselrisikoen som lavere enn i fjor, er det satt inn ekstra sikkerhetstiltak i mange byer.

I hovedstaden ble ruten til barnetoget sperret av med gjerder, busser og politibiler natt til 17. mai, og det er innført generell bevæpning av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– 17. mai-opplegget er veldig likt det er i fjor. Vi har evaluert og justert noe, trusselvurderingen er litt lavere, men sikkerheten er på omtrent samme nivå, sier fungerende leder for felles operativ enhet i Oslo politidistrikt, Martin Strand til VG.

– Alle politifolk som er på jobb hos oss, vil være bevæpnet. Det er ingen spesifikk trussel rettet mot feiringen, men det er veldig mange mennesker ute, og det er veldig viktig at det er trygt. Det må ligge på et sånt nivå når så mange mennesker er samlet, sier Strand.

Trondheim og Stavanger har gått for framskutt lagring, noe som betyr at politiet har våpen tilgjengelig i politibilene. I Bergen er det ikke generell bevæpning 17. mai, men politiet vil ha punktbevæpnede patruljer på særlig risikofylte steder.

Også i en rekke andre byer ble sentrumsområder sperret av sikkerhetsgrunner. I Porsgrunn ble tre lastebiler utplassert, mens fire brannbiler holdt trafikken unna Skien sentrum, skriver Varden.

Les også
50 år siden Sonja debuterte på Slottsbalkongen
Les også
119 skoler i barnetoget i hovedstaden
Les også
Politiet fornøyd med folks oppførsel natt til 17. mai
Les også
Kronprinsfamilien hilste på barnetoget utenfor Skaugum
Les også
Ramadan starter 17. mai