Philip Blackwood (32) fra New Zealand blir ført inn i en politibil etter å ha blitt dømt til to og et halvt års fengselsstraff i Myanmar. Foto: Soe Zeya Tun / Reuters / NTB scanpix

Myanmar fengsler newzealender for buddha-reklame

En newzealandsk barsjef og to av hans myanmarske kolleger er dømt til to og et halvt år i fengsel for å ha brukt et bilde av Buddha i en reklame for billige drinker i Myanmar.

Reklamen, som viser et bilde av Buddha som bruker hodetelefoner, førte til store protester utenfor baren i byen Yangon etter at den ble lastet opp på Facebook i desember i fjor.

Sammen med sine myanmarske kolleger Tun Thurein og Htut Ko Ko Lwin ble newzealenderen Philip Blackwood (32) tirsdag funnet skyldig i å ha «fornærmet religion».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De tre ble også dømt til seks måneders samfunnsstraff for å ha brutt lokale myndigheters lover.

Mennene nektet straffskyld under rettssaken. Blackwood innrømmet å ha lastet opp bildet, men sa han ikke mente å støte noen.

Myanmar er fortsatt preget av konflikter i kjølvannet av de demokratiske reformene i 2011 og 2012. Flertallet av befolkningen er buddhister, og de siste årene har det vært flere dødelige sammenstøt mellom buddhister og muslimer.