VÅPEN: – Kritikk er fiendens v
...
VÅPEN: – Kritikk er fiendens våpen nummer én, sier Erica Campbell fra gospelduoen Mary Mary. Hun ber kristne tenke seg om før de kritiserer andre.
Kritiserer kristne kranglefanter
Del
Etter suksessen med Mary 
Mary har Erica Campbell lykkes godt som 
soloartist. Hennes nyeste hit, «I Luh God», 
får kritikk for å høres for verdslig ut. 
– Tenk dere om, sier hun til kritikerne.

Det var nok flere norske radiolyttere som skvatt i bilsetet da duoen Mary Mary proklamerte «I just wanna praise You» på kommersiell eter tidlig på 2000-tallet. Etter å ha gitt ut fem studioalbum med søsteren Trecina Atkins-Campbell landet Ericas første soloalbum «Help» rett på førsteplass på Billboards gospelliste i 2014, og på en sjetteplass på den offisielle Billboard-listen. Campbell fikk også en Grammy for beste gospelalbum.

LES: Nyskapende remiks av Østbys lovsanger

Tross eksplisitt kristne tekster har noen kristne fans kritisert Erica Campbell for å flørte med såkalt trap beat på sin nye singel «I Luh God». Trap beat er en musikkstil mange ellers forbinder med sekulære artister.

– Jeg ville bare ha det gøy og erklære min kjærlighet til Gud samtidig som jeg når et publikum jeg tror gospel-miljøet noen ganger overser, sier Campbell til Hollywood-bloggen CNikky. Hun viser til at det finnes kristen hip-hop, men at hun «føler at det er mest populært blant hvite barn».

Kristi kropp

Det er i et intervju med Hollywood-bloggeren Cherise Nicole tidligere i år at Campbell tar til motmæle mot kritikerne av hennes nyeste singel som var en del av albumet Help 2.0. Hun synes det er greit at noen ikke liker hennes nye stil, men hun mener at kristne som kritiserer og kommer med hatefulle ytringer bør tenke seg om.

– Det får Kristi kropp til å se enda mer delt og kranglete ut og gir et inntrykk av at man er i krig med hverandre. Hvis du kjenner meg, eller hvis du kjenner noen som kjenner meg så ta kontakt i stedet for å poste noe stygt. De som er enig med det du har skrevet er sinte og de som er uenige er sinte, og Gud får ikke noen ære ut av det i det hele tatt, sier Campbell.

Fienden ødelegger

Til CNikky sier Campbell at denne type kjekling er «fiendens våpen nummer én».

– Han vet at vi ikke kommer til å slutte med å gå til kirke. Men hvis han kan få deg til å gå til kirken og krangle og diskutere så får du ikke høre Guds råd. Du kan ikke motta hans kjærlighet, for du sitter der med feil ånd. Det han prøver på å er å distrahere oss fra å høre Gud. Så hvis du blir distrahert av noen som har en kjole du ikke liker så må du faktisk spørre deg selv «hva det er som skjer?», «Hva er egentlig problemet her?», sier Campbell.

Bygger menighet

Sammen med ektemannen Warryn Campbell, som er produsenten bak Mary Mary, grunnla Erica Campbell i fjor menigheten «California Worship Center». I tillegg til å satse på sosialt arbeid har menigheten altså en habil lovsangsleder i den kritikerroste sangeren Erica Campbell.

På sine turnéer med Mary Mary og etter hvert soloturnéene har ekteparet Campbell holdt bibeltimer på hotellrom. Etter hvert ble Warryn klar over at han ønsket å starte en menighet. Ifølge nettsidene står California Worship Center for en sentral evangelikal teologi med vekt på diakonal omsorg og forkynnelse av evangeliet.