EFFEKTIVT: Når muslimer på flukt i Nord-Irak får anledning til å lese Bibelen på egen hånd, velger mange av dem Jesus framfor Muhammed.

Lei av islam - flykter til kristentro

Kristne i Midtøsten er under et umenneskelig press, men mens kristne drepes og fordrives, blir stadig flere muslimer kristne.

Det er særlig i flyktningleirene dette skjer. I Nord-Irak uttrykker et stort og økende antall muslimer at de er fullstendig lei av islam og vender seg i stedet til kristendommen.

LES: – Snart har de siste kristne reist fra Irak

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En kristen leder i den kurdiske regionen nord i Irak forteller til misjonærer fra organisasjonen Christian Aid Mission at folk på flukt i regionen som havner i FN-leirer, uttrykker stor frustrasjon over sin egen religion. De fleste av dem er muslimer, men nå blir stadig flere av dem kristne.

– De er fullstendig lei av islam, sier den kurdiske kristne lederen, ifølge nettstedet gospelherald.com.

Et annet kristent nettsted, christiantoday.com, forteller om årsaken: Disse muslimene har vært vitne til hva ekstreme grupper som IS kan finne på av grusomme handlinger i Allahs navn. De reagerer med å søke mot Kristus i stedet. Det er særlig snakk om kurdiske muslimer som rømmer fra Syria til Nord-Irak, det er snakk om.

– Folk hungrer etter å kjenne Jesus, særlig når de får høre om hans mirakler og helbredelser og hans kjærlighet, sier den kurdiske kristenlederen videre til gospelherald.com. Han må opptre anonymt av sikkerhetsgrunner.

Blant de grusomme handlingene disse muslimene på flukt har vært vitne til, er halshugginger. Når de får høre i flyktningleiren om Bibelens budskap, strømmer de til for å få kunnskap.

– IS´ framferd er skremmende, men IS har gjort oss en stor tjeneste, for de viser til vers i Koranen når de dreper mennesker. Så trenger vi ikke å si så mye. Vi forteller bare sannheten, sier den kristne lederen.

Mange flyktninger

Den nordlige kurdiske regionen i Irak har tatt imot nær en million flyktninger. Tall FNs høykommisær for flyktninger oppgav i januar sier at 233.000 av dem kommer fra Syria, resten fra andre deler av Irak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den kristne lederen forteller at hans organisasjon sørger for nødhjelp til mennesker på flukt som nå må bo i telt eller dårlige hus i den viltvoksende leiren. I tillegg til ly mot være og vind mottar flyktningene mat, tepper og ovner samt bleier til barna.

Og med den andre hånd deler de kristne nødhjelperne ut bibler til alle som sier de vil ha en og som ønsker å få vite mer om Jesus og hans lære.

– Vi hjelper dem fordi vi elsker dem, og når vi treffer dem igjen, kan vi kanskje fortelle dem om Jesus og gi dem bibler. Vi har ikke mange predikanter, men vi tror på kraften i Guds Ord. Vi har heller ikke misjonærer, men i stedet deler vi ut biblene som vi har fått trykket, sier kilden.

I en tid da kristne i Midtøsten er under et umenneskelig press, blir drept, tvangskonvertert eller foredrevet, kommer likevel helt nye muslimske grupper til tro på Jesus som sin frelser.

– Det er en vekkelse, sier kristenlederen som selv har vært vitne til de mange samtalene som har vært ført med muslimer som leter etter noe annet enn den troen de kommer fra.

– Kan ikke bli kristen

Én muslimsk mann som motstrebende mottok en bibel, sa: «Jeg er muslim, og jeg kan ikke bli kristen. Jeg har en stor familie, og min far er ekstremt radikal».

– Da svarte jeg at «Jeg ba deg ikke om å bli kristen. Jeg prøver ikke å endre din religion. Jeg vil bare at du skal lese Bibelen for å vite hvem Jesus Kristus er. Jeg vil at du skal få et forhold til Gud», forteller den kurdiske kristne lederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: En bærekraftig innvandringspolitikk

Og dette virker. Etter en stund kom mannen tilbake med en rekke spørsmål. Det viste seg at han ikke visste mye om hverken Jesus eller sin egen profet Muhammed.

Hjelpearbeideren fortalte ham da også om Muhammed og spurte hvorfor muslimen stilte disse spørsmålene.

– «Vet du, jeg liker ikke Muhammed lenger. Jeg vil heller være kristen», sa han. Jeg ble svært glad og overrasket, sier kristenlederen som lar Bibelen tale for seg.

Flyktninger

Borgerkrigen i Syria har ført til 11 millioner flyktninger og internt fordrevne, ifølge Flyktninghjelpen.

Akkurat nå har ingen steder i verden tilnærmelsesvis så mange flyktninger. I begynnelsen av 2015 var det 7,6 millioner internt fordrevne i Syria, mens 4 millioner syrere hadde flyktet ut av landet.

Nabolandene har tatt imot de aller fleste som har forlatt Syria; Tyrkia 1,7 millioner, Libanen nesten 1,2 millioner, Irak over 200.000 og også Jordan et sekssifret antall.

Les også
«Usolidariske og fæle folk»
Les også
– Et privilegium å være pastor i Syria nåEdward Awabdeh
Les også
Vil stramme inn slik at alderstest av asylbarn blir overflødigAsylstrømmen
Les også
Tre år på flukt fra krigens mareritt i Aleppo
Les også
– Snart har de siste kristne reist fra IrakKristne i Irak