LOKKEMAT: Mange amerikanske ki
...
LOKKEMAT: Mange amerikanske kirker prøver å få Pokémon Go-spillere til å finne mer enn pokémons i kirkerommet. Foto: Twitter @haleighbohn
Frelst eller fortapt gjennom populært spill
Del
Ungdom og unge voksne strømmer til kirkene for å finne Pokémons – noen finner også Jesus. Men noen kristne mener spillet er demonisk og bør unngås.

Mobilspillet Pokémon Go , som bruker omgivelsene og augmentert eller utvidet virkelighet for å føre spillere til bestemte destinasjoner for å fange virtuelle figurer kalt Pokémons (kort for Pocket monsters), har tatt verden med storm. Over store deler av den vestlige verden kan du se ungdommer og unge voksne gå i flokk for å finne sin neste Pokémon.

LES: Med evangeliet på Pokémon-jakt

Flere kirkeledere og andre kristne har tatt til orde for å bruke mulighetene spillet gir for å tiltrekke seg spillere og evangelisere for dem. Flere av destinasjonene i spillet kalt Pokéstops (landemerker) eller Pokégyms (virtuelle møtesteder) ligger nettopp i nærheten av kirkebygg og kristne forsamlingshus som spillerne normalt kanskje ikke besøker.

I USA har flere kirkelige oppslagstavler fått beskjeder som «Finn Pokémons utenfor - finn Jesus inne» og «Jesus bryr seg om Pokémon-spillere».

– Ønsk dem velkommen

Også The Church of England oppfordrer menighetene sine til å bruke spillet for å tiltrekke seg og ønske velkommen nye mennesker til kirkene.

«Deres kirke kan være et «PokéStop» - bygninger og landemerker i det virkelige liv som spillerne må besøke for å få visse elementer de trenger for å spille spillet … Pokémon Go gir derfor kirker rundt om i landet en flott mulighet til å møte mennesker fra sitt område som kanskje ikke vanligvis kommer til kirken.» skriver de på sine nettsider .

LES OGSÅ: Jakter Pokémon på hellig grunn

Kirken oppfordrer menighetene til å sette opp skilt og ønske spillerne velkommen inn i kirkerommet.

Den norske kirke har foreløpig ikke kastet seg på Pokémon-bølgen.

– Vi har ikke tatt stilling til dette og har ingen planer om det foreløpig, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig til KPK.

6 frelst på Pokémon-fest

På Southwestern Baptist Theological Seminary i Texas, USA ble 6 personer frelst etter at det ble arrangert Pokémon fest på campus som innehar tre Pokégyms og over tre dusin Pokéstops, melder Baptist Press .

– I motsetning til tidligere evangeliseringsprosjekter vi har gjort var dette en sjelden mulighet der vi ikke trengte å gå ut å finne folk, men der folkene kom til oss, sier Joshua Clayton, en av masterstudentene som sto bak arrangeringen av festen.

LES MER: Pokémon-jakt på Holocaust-museum

Skolens internat-koordinator, Jonathan Baldwin, var med og evangeliserte og fikk se to spillere ta imot Jesus.

– Samtalen startet om spillet, og fortsatte til skole og fremtidige studieplaner. Jeg benyttet sjansen til å fortelle om hvordan Gud reddet meg under mitt siste år på college og hvor fantastisk mitt nye liv i Herren er. Det er alltid spennende å se Gud frelse mennesker og alltid forfriskende å gjenfortelle historien sin, sier Baldwin.

Kaller spillet ondskap

På nettsiden Premier har blant andre kommunikasjonssjefen ved London School of Theology, Matt Adcock og nettsideutvikler James Doc fra det kristne IT-nettverket Kingdom Code , har forsvart å utnytte spillet til evangelisering.

Men ikke alle kristne er like begeistret for å omfavne mobilspillet og bruke det aktivt. I kommentarfeltet på Premier tar flere til orde for at Pokémon-spillet er ondskap og djevelsk, og at kristne derfor ikke bør samarbeidet med det eller bruke det i evangelisering.

– Demonisk verdenssyn

En som advarer kristne mot Pokémon Go er amerikanske Pastor David Brown i First Baptist Church of Oak Creek. Han har en mastergrad i teologi, en Ph.D i historie og spesialiserer seg på historien om den engelske Bibelen. Han er også president i Logos Communication Consortium, en forskningsorganisasjon som produserer et stort utvalg av materiale som advarer kristne om farer i dagens kultur.

– Siden mange kristne ikke er bevisst på å følge et bibelsk verdenssyn kan de spille Pokémon Go og ende opp med å følge et satanisk og demonisk verdenssyn, sier Brown til VCY America .

Han mener verdenssynet i det populære spillet er verdslig og spiller på personlig tilfredsstillelse som det advares mot i Jakobs brev i Bibelen og derfor kan kalles demonisk.

– Jakob forteller oss at det verdenssynet er verdslig, det utelater Bibelen, det spiller på seksuelle begjær og er djevelsk, sier Brown.